Baner

Objavljen program za slavlje prve dekade Outlooka!

Srijeda, 19 Srpanj 2017

Znaš kako je tvoja priča započela. Puno je vode prošlo pod mostovima i još si tu - živ, sretan i glasan.


Kako će priča završiti ne možeš znati jer ti je kristalna kugla na laštenju, no ono što vjeruješ, sve što voliš i koliko se trudiš definitivno okreće šanse lijepoga u tvoju korist.

A ovaj trud i ove ljubavi uložene su upravo u dekadu stvaranja najomiljenije jadranske priče bass glazbe i kulture koja jest Outlook festival koji ove godine slavi jubilarku plesa i koja će od 7. do 10. rujna, kao finale sezone uz natruhe fantoma mirisa jesenskih kiša u zraku, na 8 pozornica srednjovjekovne tvrđave Punta Christo pozvati preko 200 izvođača, bass pionira i onih čije vrijeme tek dolazi. Štinjanski poluotok biti će tako pod soundtrack paskom predvodnika muzikalnog krda -  Ghostface Killah, David Rodigan, Roots Manuva, Mad Professor, Shy FX, Loyle Carner, Rockwell, Chronixx & Zinc Fence Redemption Band, Congo Natty, Amy Becker, Alix Perez...Najveći dio programa upravo je objavljen, a nestrpljivi ti dakako na njega klizi ovdje. Detalji kapaju uskoro, a u sekundu točna satnica tjedan dana prije startnog beata. Deset godina donijelo je mnogo promjena, ali posvećenost i strast Outlooka ostaje nedirnuta. Odrasli festival još uvijek čuva u središtu emociju jedne ujedinjene bass obitelji. Da bi osjetio stvarni okus Outlooka na jeziku, koži, klijetkama i pretklijetkama bez da siluješ novčanik, kao najpovoljnija opcija smještaja nudi se kamp za koji upade grabiš ovdje i u Entrio sistemima, a detalje bass kampiranja osjeti se slobodnim studiozno izučiti ovdje.Centralna pozornica Outlook festivala - The Clearing tako će ugostiti najveća s imena masivnog popisa, a već u četvrtak na nju se penje jedan od najvećih pripovjedača hip-hopa – američki glazbenik Ghostface Killah, a uz njega i drum’n’bass bog Goldie te jungle maestro Congo Naty. Do nedjelje publika će na istom mjestu moći čuti grime majstora Giggsa, Wileya, legendarnog Davida Rodigana, Akalu, Gentlemans Dub Club, Digital Myztiks V Loefah & Sgt Pokes, da spomenemo samo neke.


Odmah izvan zidina tvrđave smjestila se impresivna The Void pozornica, opremljena vrhunskim zvučnim i svjetlosnim dizajnom. Tamo će u četvrtak nad prazninom vladati gosti Dispatch Recordingsa i Soul:utiona kao što su Calibre, Alix Perez i Skeptical. Deep Medi s Commodom, Compaom, Kahnom i Malom će zavladati s dubstepom u petak, a u subotu The Void je pravo mjesto za ljubitelje grimea i dancehalla kada stižu najbolji predstavnici scene. Zadnji dan festivala domaćin pozornice je Hatcha, koji je pozvao svoje prijatelje Zed Biasa, Youngstau i Trutha.


Pregršt festivalskih vrhunaca bit će zabilježeno na kultnoj The Moat pozornici, koju zauzima Swap 81 ekipa (Biome, Chunky, Lamont, Loefah, Madam X And Paleman, Plus Silas & Snare), Dub Phizix & Strategy, Dan Shake, Dimensions Sound System, Josey Rebelle, Wookie, Matt Jam Lamont i Scott Garcia.

Legende soundsystem kulture, škotski Mungo’s Hifi, i ove godine domaćini su Mungo’s pozornice, čija će količina basa protresti kosti svim plesačima. Adrian Sherwood, Mad Professor, Loefah, Michael Prophet i Vibronics, Iration Steppas te domaći Digitron i Egoless samo su neki koji će se okušati na ovom moćnom soundsystemu. U samom srcu tvrđave, smjestila se The Stables pozornica na koju se kroz četiri dana čuti širok raspon stilova od hip-hopa do techna, a među izvođačima treba istaći MNDSGN, Mr Thinga, LEVELZ te Swamp 81 ekipu.


Ove godine proširena, šumom okružena, The Garden pozornica odjekivat će zvucima najboljih DJ-eva i producenata u grimeu, garageu, drum’n’bassu kao što su; Murlo, Royal T, Elijah & Skiliam, Ivy Lab, Sam Binga, Signal, Icile, Friction te mnogi drugi.

Kružna prostorija s razglasom usred tvrđave, naziva The Ballroom pozornica, najintimnije je mjesto festivala i jedno od najomiljenijih. Smještena unutar kružnih zidina s otvorenim krovom prema zvjezdanom nebu, u The Ballroomu će opet biti usijana atmosfera sa sjajnim nizom novih glazbenih nada iz cijelog svijeta.


Outlook je nezamisliv bez svoje The Beach pozornice, idiličnom mjestu na samoj festivalskoj plaži, koja će ugostiti niz glazbenih legendi, a publika će na njoj uživati svaki dan od podne, pa sve do zalaska sunca i početka programa na tvrđavi. Na plaži čekamo reggae kraljicu Dawn Penn, glavno ime UK hip-hopa Roots Manuva, kantautoricu Jorju Smith, mlade nade: DJ Sofie i repericu Princess Nokiju, kraljeve drum’n’bassa DJ Markyja i LTJ Bukema.

Ti sretni Balkanče regionalne festivalske ulaznice loviš po cijeni od 660 kn, a upade za Outlook Arenu po cijeni od 325 kn možeš kupiti putem Entrio sistema te na prodajnim mjestima diljem zemlje. Voila, to je to, et'ga i kliz tu i tamo na Outlook službene stranice kako bi bio potpuno u kuži. Sretno vam dugo toplo ljeto i čekanje najplesnije slavlje jedne dekade.

 

Službeni Facebook event Outlook festivala 2017.

Službeni Facebook event Outlook Arene 2017.

Objavljen program za slavlje prve dekade Outlooka!