Skip to main content
  • 19.07.2017.

Objavljen program za slavlje prve dekade Outlooka!

Znaš kako je tvoja priča započela. Puno je vode prošlo pod mostovima i još si tu – živ, sretan i glasan.


Kako će priča završiti ne možeš znati jer ti je kristalna kugla na laštenju, no ono što vjeruješ, sve što voliš i koliko se trudiš definitivno okreće šanse lijepoga u tvoju korist.

A ovaj trud i ove ljubavi uložene su upravo u dekadu stvaranja najomiljenije jadranske priče bass glazbe i kulture koja jest Outlook festival koji ove godine slavi jubilarku plesa i koja će od 7. do 10. rujna, kao finale sezone uz natruhe fantoma mirisa jesenskih kiša u zraku, na 8 pozornica srednjovjekovne tvrđave Punta Christo pozvati preko 200 izvođača, bass pionira i onih čije vrijeme tek dolazi. Štinjanski poluotok biti će tako pod soundtrack paskom predvodnika muzikalnog krda –  Ghostface Killah, David Rodigan, Roots Manuva, Mad Professor, Shy FX, Loyle Carner, Rockwell, Chronixx & Zinc Fence Redemption Band, Congo Natty, Amy Becker, Alix Perez…

Najveći dio programa upravo je objavljen, a nestrpljivi ti dakako na njega klizi ovdje. Detalji kapaju uskoro, a u sekundu točna satnica tjedan dana prije startnog beata. Deset godina donijelo je mnogo promjena, ali posvećenost i strast Outlooka ostaje nedirnuta. Odrasli festival još uvijek čuva u središtu emociju jedne ujedinjene bass obitelji. Da bi osjetio stvarni okus Outlooka na jeziku, koži, klijetkama i pretklijetkama bez da siluješ novčanik, kao najpovoljnija opcija smještaja nudi se kamp za koji upade grabiš ovdje i u Entrio sistemima, a detalje bass kampiranja osjeti se slobodnim studiozno izučiti ovdje.

Centralna pozornica Outlook festivala – The Clearing tako će ugostiti najveća s imena masivnog popisa, a već u četvrtak na nju se penje jedan od najvećih pripovjedača hip-hopa – američki glazbenik Ghostface Killah, a uz njega i drum’n’bass bog Goldie te jungle maestro Congo Naty. Do nedjelje publika će na istom mjestu moći čuti grime majstora Giggsa, Wileya, legendarnog Davida Rodigana, Akalu, Gentlemans Dub Club, Digital Myztiks V Loefah & Sgt Pokes, da spomenemo samo neke.
{youtube}d_dc9iRQqiE{/youtube}

Odmah izvan zidina tvrđave smjestila se impresivna The Void pozornica, opremljena vrhunskim zvučnim i svjetlosnim dizajnom. Tamo će u četvrtak nad prazninom vladati gosti Dispatch Recordingsa i Soul:utiona kao što su Calibre, Alix Perez i Skeptical. Deep Medi s Commodom, Compaom, Kahnom i Malom će zavladati s dubstepom u petak, a u subotu The Void je pravo mjesto za ljubitelje grimea i dancehalla kada stižu najbolji predstavnici scene. Zadnji dan festivala domaćin pozornice je Hatcha, koji je pozvao svoje prijatelje Zed Biasa, Youngstau i Trutha.
{youtube}PQ2jJc3DuGo{/youtube}

Pregršt festivalskih vrhunaca bit će zabilježeno na kultnoj The Moat pozornici, koju zauzima Swap 81 ekipa (Biome, Chunky, Lamont, Loefah, Madam X And Paleman, Plus Silas & Snare), Dub Phizix & Strategy, Dan Shake, Dimensions Sound System, Josey Rebelle, Wookie, Matt Jam Lamont i Scott Garcia.

Legende soundsystem kulture, škotski Mungo’s Hifi, i ove godine domaćini su Mungo’s pozornice, čija će količina basa protresti kosti svim plesačima. Adrian Sherwood, Mad Professor, Loefah, Michael Prophet i Vibronics, Iration Steppas te domaći Digitron i Egoless samo su neki koji će se okušati na ovom moćnom soundsystemu. U samom srcu tvrđave, smjestila se The Stables pozornica na koju se kroz četiri dana čuti širok raspon stilova od hip-hopa do techna, a među izvođačima treba istaći MNDSGN, Mr Thinga, LEVELZ te Swamp 81 ekipu.
{youtube}R7RbTzoaKPQ{/youtube}

Ove godine proširena, šumom okružena, The Garden pozornica odjekivat će zvucima najboljih DJ-eva i producenata u grimeu, garageu, drum’n’bassu kao što su; Murlo, Royal T, Elijah & Skiliam, Ivy Lab, Sam Binga, Signal, Icile, Friction te mnogi drugi.

Kružna prostorija s razglasom usred tvrđave, naziva The Ballroom pozornica, najintimnije je mjesto festivala i jedno od najomiljenijih. Smještena unutar kružnih zidina s otvorenim krovom prema zvjezdanom nebu, u The Ballroomu će opet biti usijana atmosfera sa sjajnim nizom novih glazbenih nada iz cijelog svijeta.
{youtube}fgjwAtHbgKI{/youtube}

Outlook je nezamisliv bez svoje The Beach pozornice, idiličnom mjestu na samoj festivalskoj plaži, koja će ugostiti niz glazbenih legendi, a publika će na njoj uživati svaki dan od podne, pa sve do zalaska sunca i početka programa na tvrđavi. Na plaži čekamo reggae kraljicu Dawn Penn, glavno ime UK hip-hopa Roots Manuva, kantautoricu Jorju Smith, mlade nade: DJ Sofie i repericu Princess Nokiju, kraljeve drum’n’bassa DJ Markyja i LTJ Bukema.

Ti sretni Balkanče regionalne festivalske ulaznice loviš po cijeni od 660 kn, a upade za Outlook Arenu po cijeni od 325 kn možeš kupiti putem Entrio sistema te na prodajnim mjestima diljem zemlje. Voila, to je to, et'ga i kliz tu i tamo na Outlook službene stranice kako bi bio potpuno u kuži. Sretno vam dugo toplo ljeto i čekanje najplesnije slavlje jedne dekade.

 

Službeni Facebook event Outlook festivala 2017.

Službeni Facebook event Outlook Arene 2017.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2