Skip to main content
  • alt
  • 6.07.2015.

Otvaranje Dimensionsa u Areni!

Kada je ekipa koja je gradila Arenu cukala materijal iz kamenoloma i slagala kamene blokove jedan na drugi, ne znamo je li ikada ikome palo na pamet da će dvije tisuće godina kasnije zdanje još stajati kao jedno od šačice svjetskih preživjelih amfiteatara.

 
20. stoljeća povijesti, krv suze i znoj zarobljeni u žbuci, upisani u lukove i svodove vibrirat će ovoga 26. kolovoza na otvaranju crvotočine u novu dimenziju ritma.
 
Veliki koncert otvaranja Dimensionsa poslužit će kao glasno rasplesano rezanje trake koje se nakon toga seli na tvrđavu Punta Christo i poluotok Štinjan koji gleda na Brijunski komadić raja, a otvaranjem predsjedaju Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points Live. Čitavu priču će ujedno prenositi globalni Boiler Room kako bi i oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati dobili koji liz atmosfere.

alt

 
Kieran Hebden je ime koje koristi u svijetu, koje mu piše na vozačkoj i kako ga majka zove onda kada te majke zovu punim imenom i prezimenom, dok ga kada padne noć ekipa poznaje kao Four Tet. Već godinama luta glazbenim horizontima i istražuje područja jazza, hip-hopa, techna, grimea i folka, a posljednji album, naziva Beautiful Rewsind, poslužio je kao miljokaz koji je najavio okretanja jedara prema nešto plesnijem houseu.
 
Little Dragon švedski su poker glazbenih entuzijasta i pljuju vatrenu buktinju scenom od 2007. godine. 8 godina na sceni i 4 albuma kao rezultat savršeno su ih postavili na uže razapeto između plesne glazbe i smirenog downtempa. Hibridna pitka pop elektronika garantira urlanje među zidinama.

alt

 
Neuroznanstvenik, producent, kompozitor i DJ. Čini se kao renesansni čovjek no ovaj ima ime. Floating points je zapravo ime za aproksimaciju realnog broja u kojem je decimalna točka klizna kako bi prikazala raznolike magnitude veličine. Tako isti broj može izraziti polumjer atoma ili pak galaksije, ali uejdno je i alias Sama Sheparda. Klasično obrazovani glazbenik s jazz srcem  uklizao je u elektroniku 2009. debitanstskim izdanjem ‘For You/Radiality’. Do sada je mnogo izdanja izašlo upravo s Eglo Recordsa, čije uzde drži zajedno s Alexanderom Nutom s Rinse FM-a, a za pultom pak pušta s house, techno, soul i disco s probranog vinila. Na otvaranju Dimensionsa pridružit će mu se i live band koji će zasvirati na elektroničkim i klasičnim instrumentima.

alt

 
Nakon otvaranja do 30. kolovoza moći ćeš čuti još i ekipu kao što su Moodymann, Ben Klock, Lil Louis, Mount Kimbie (DJ set), John Talabot, Surgeon, Rodhad, Anthony Parasole, Truncate, Hessle Audio: Ben UFO, Pearson Sound, Pangaea, Motor City Drum Ensemble, Daniel Avery, Horse Meat Disco, Jeremy Underground, DJ Deep…
 
 
 
 
 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2