Skip to main content

Otvoren globalni natječaj za nastup na EXIT festivalu

Exit festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokreću natječaj za mlade glazbenike kojima se pruža šansa nastupiti na nekoj od vodećih pozornica na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. srpnja.

Piše: 


Proteklih godina na ovaj natječaj prijavljivalo se ukupno blizu 5.000 izvođača, a samo prošle godine od 411 prijavljenih izvođača iz 31 zemlje, izabrano je rekordnih 43 izvođača, među kojima su dva pobjednika natječaja nastupila na glavnoj pozornici festivala. Ove godine Exit otvara svoja vrata za 30 najboljih sastava i umjetnika iz cijelog svijeta! Bendovi, DJ-i i svi glazbenici mogu se prijaviti putem aplikacije na stranici www.exitmusic.rs, a natječaj će trajati do srijede, 11. svibnja, kada je posljednji dan za popunjavanje prijave.

Neophodno je da svi zainteresirani otvore profil i postave najmanje dvije svoje pjesme ili DJ miksa putem svjetskog streaming servisa SoundCloud te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen glazbeni žanr uvrste u svoju prijavu na stranici www.exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovoj stranici dovoljno je da na svojoj osobnoj stranici kliknu na prijavu za 2016. godinu.

Selektorski tim i ove godine čine glazbena novinarka RTS-a i autorica emisije "Bunt" Branka Glavonjić, glazbeni urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće "Lampshade Media" Nikola Jovanović, suosnivač "Koncerta godine" i glazbeni urednik Radija Novi Sad, Obrad Boba Škrbić, glazbeni novinar RTV-a i emisije "Gruvanje" Dušan Majkić i programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Igor "Zgro" Todorović. Među članovima žirija naći će se i novinari O radija, Alma Kovčić i Daško Milinović, kao i glavni urednik Nocturne magazina, Marko Ristić, dok će svoj glas za najbolje dati i predstavnici programske produkcije EXIT Festivala, Konstantin Polzović i Milan Rakić. Također će i publika imati priliku dati svoj glas, jer će oni s najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twitteru i SoundCloudu, imati i veće šanse za nastup na Exitu.

Najveći broj izvođača nastupit će na Future Shock pozornici, a nekima će biti pružena prilika nastupiti i na pozornicama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage.

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop