Skip to main content

Paul Kalkbrenner na ljeto u Hrvatskoj

Ono što se moglo naslutiti, bilo je samo pitanje dana – kada će Paul Kalkbrenner doći u Hrvatsku, i u koji klub? 90-tih Paul Kalkbrenner je radio posao TV-urednika kojim je financirao svoju prvu glazbenu opremu.

Piše: 


Prve ploče je objavio 1999. za berlinski Bpitch Control, ali tek nakon trećeg albuma „Self“. Dvije godine nakon objave tog albuma redatelj Hannes Stöhr kao veliki fan albuma stupio je u kontakt s Kalkbrennerom i iznio mu ideju o filmu koji želi snimiti na temu glazbenika u techno gradu Berlinu. Paulu se ideja svidjela te je napravio soundtrack za film nazvan „Berlin Calling“ koji je zahvaljujući autentičnim opisima i scenama elektroničke subkulture i svega vezanog uz scenu ubrzo postao kultni klasik. Ne samo da je Paul producirao glazbu nego je dobio i glavnu ulogu u filmu.
{youtube}xPWbBwW_VDE{/youtube}

Soundtrack, osobito singl "Sky and Sand" potukao je sve rekorde prodaje i učinio Kalkbrennera internacionanom zvijezdom. U lipnju 2011. Paul je nakon više od 15 godina iskustva kao producent i DJ, objavio svoj peti studijski album "Icke Wieder" na svom labelu Paul Kalkbrenner Musik koji je nakon samo tri mjeseca postigao zlatnu nakladu.

Paul Kalkbrenner gost je ovogodišnjeg Barrakud festivala u Papayi i Aquariusu na Zrću koji se odvija od 10. do 17. kolovoza. Njemu će se pridružiti i već ranije najavljeni DJ-i Nina Kraviz, The Martinez Brothers, Marcel Dettman, Carl Craig, Ben Klock, Dubfire.
{youtube}1H5loYi6wVc{/youtube}

{jcal_latest eventid=2585}

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2