Skip to main content
  • alt

Pojačan line up Bačvice Beach Festivala

Najmokriji, najveći i najluđi jadranski festival na popularnoj splitskoj plaži  dodao je otprije znanim gostima, Daveu Clarkeu i Stanton Warriorsima,  tri nova izvođača  – Alexandra Kowalskog iz  Njemačke te zanimljivu francusku kombinaciju – DJ Jean-Marieja Konea i perkusionista na bongoima Manua Lokolea iz Francuske.

 
Jedan od najistaknutijih predstavnika berlinske techno scene, Alexander Kowalski, u  posljednjih 15 godina prepoznatljiv je po muzičkoj svestranosti kroz koju elegantno spaja techno s elementima deep housea, duba i funka. On sjajno prenosi emocije kroz masivni zvuk  zbog čega je zavrijedio visoku reputaciju kako među rejverima i muzičkim profesionalcima, tako i među kritičarima. Njegovo iznimno znanje kad je u pitanju produkcija, konstantna evolucija zvuka iz singla u singl te savršena tehnička izvedba u kombinaciji sa snažnim emocijama osim dvostruke nominacije za German Dance Awards donosi mu velike pohvale za inovativnost u zvuku.  Zbog energičnih, intenzivnih i tehnički savršenih live actova diljem svijeta i iznimno bogate diskografije postaje miljenik kritičara koji mu daju titulu najboljeg producenta i najboljeg live acta. Kowalski je 2009. godine osniva svoj label Damage Music, a posljednji singl “Dircksen” oduševio je kritiku i našao mjesto u setovima brojnih velikana kao što su Laurent Garnier, Joris Voorn, Ben Sims, Stephan Bodzin, Fergie i Guy J.
{youtube}DQr29uPLB5I{/youtube}
 
Još jedno novo ime na pozornici Bačvice Beach festivala je Jean-Marie K. iz Pariza, koji u Hrvatsku dolazi već punih 17 godina gdje je zabilježio nastupe od Osijeka do Dubrovnika, Orebića, Varaždina, Ludbrega, Zadra, Šibenika, Splita, Makarske, Slavonskog Broda, otoka Hvara, Brača, Lopuda. DJ, producent i remikser, veliki zaljubljenik u Hrvatsku, te istovremeno i njen amabasador. Poznat je po kvalitetnim techno i house setovima koji su mu osigurali brojne nastupe i fanove u Hrvatskoj. Kombinacijom groovey techna i housea spreman je još jednom zapaliti hrvatsku publiku. Autor je brojnih kompilacija kojima opisuje svoju ljubav prema Hrvatskoj. Jedna  od njih  “10 years of Love with Croatia“,  izbor je pjesama i produkcija u suradnji s kolegom  Oliverom Foxom, a valja istaknuti i traku „Beautiful People“ koju je napravio iz ljubavi prema Hrvatskoj. Pjesma je, između ostalog, posvećena i Hrvatskoj publici koja je velikom pariškom DJ-u uvijek bila velika podrška. Uz njega će na afričkim bubnjevima i bongoima svirati Manu Lokole
{youtube}zSObEzByhSM{/youtube}
 
Bačvice Beach Festival odvija se 1. i 2. kolovoza, a u prodaji su ponovno festivalske ulaznice za Hrvatsku i ex Yu države po cijeni od 129 kuna sve do 10. srpnja. Ulaznice potražite u sustavu www.entrio.hr , dok se popis fizičkih prodajnih mjesta nalazi na www.entrio.hr/outlets.
 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web