Skip to main content
  • rolando
  • 6.04.2012.

Poznat techno line up za Spring festival

Još samo nekoliko tjedana preostaje do početka Springfestivala kojim će započeti festivalska sezona po cijeloj Europi. Vodeći festival elektronske glazbe održava se na impresivnim lokacijama u Grazu, UNESCO-ovom gradu svjetske baštine i UNESCO-ovom gradu dizajna.

Piše: 

Naslovna foto

DJ Rolando


Brazilac Amon Tobin otvara festival sa zapanjujućim nastupom ISAM s kojim je već na turneji po svijetu. Ovaj vizualni i zvučni prijelaz prikazuje Amona unutar osigurane centralne kocke. Tobin će koristiti mapiranje u stvarnom vremenu, generativne slike i audio-reaktivne elemente kako bi proizveo jedinstvenu gozbu za uši, koja mu je već donijela pohvale svjetske publike.

Za techno tipove tu su opaki zvukovi u trgovini zvanoj Luke Slater aka Planetary Assault System, Rolando, Ben Sims i DJ Surgeon koji se preobražavaju unutar masivnog stropa Dom im Berg pećine u sklopu programa Machine Night. Očekujte seizmički bass od početka do kraja.
{youtube}0JpD5skqGOo{/youtube}

Redoviti posjetitelj njemačkog kluba Berghain i predstavnik Hot Flush labela – Scuba također nastupa na Springfestivalu. Britanski DJ i producent jedan je od najtraženijih talenata današnjice, a njegov nedavni DJ Kicks mix sa 32 trake pokazao je svima koliko može. Arnaud Rebotini iz Black Strobea također je jedan od potvrđenih izvođača. Francuski glazbenik ima cijenjenu karijeru, te sa svojim nedavnim albumom Someone Gave Me Religion pokazuje da je njegovo kritično uho i dalje oštro.

Ostali nastupi uključuju dvije izvedbe Gillesa Petersona – jednu elektronske, drugu jazz glazbe, Ram Records nude neke od najboljih drum 'n' bass zvukova, Berlin Calling ujedinjuje AKA AKA i Format B live, the Heineken Arena predstavlja britansku Little Boots u košu s live izvedbama The Shoes, Modeselektor i Cassius, a završna večer 19. svibnja predstavlja Skream & Benga feat. Youngman & Sgt. Pokes, Ms. Dynamite Live, Toddla T Sound Live i Foreign Beggars Live, svi u okrilju dvorane Stadthalle koja brine za veliki UK talent

Ulaznice
Festivalske ulaznice za zemlje bivše Jugoslavije mogu se kupiti već po 60 eura na adresi. Da bi ulaznica bila važeća identitet je potrebno dokazati predočenjem dokumenta.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk