Skip to main content
  • 20.06.2018.

Premijerno izdanje LUZ Festivala na Lastovu!

Na geografskim širinama i dužinama tvog Jadrana postoji jedno mjesto, prekrasno, neobično, magično mjesto na kojem je vrijeme stalo, život teče prirodnim ritmom srca, a drveće, more, kamen i zvijezde pričaju s tobom kao da ste stari prijatelji. Ovo je Lastovo.

Piše: 

Daleko dolje na jugu ponosno stoji otok, samo trajektom dostupna hridina koja vjeruje u čistu ljepotu postojanja, nežurbu i masline, u otporne borove koji izbijaju direktno iz kamenja i jednako otporne ljubazne ljude, a s njime ovoga puta vjeruješ i ti na baš prvom ikada LUZ Festivalu. LUZ svoje brige, LUZ užurbanost, LUZ gradske rasporede, LUZ sebe da bi našao sve što trebaš. Abrevijacija tako pogodna za igre riječima dolazi od punine imena "Lastovo U Zvijezdama" i sasvim je prikladna jer ove nebeske hiper-peći nuklearnih fuzija vodika nigdje ne svjetle tako jako kao u Parku prirode Lastovsko otočje.

Pučinski biser, kako ga oni koji znaju i koji su neminovno zaljubljeni prvim posjetom, nazivaju nudi ti nešto sasvim neobično za produženi vikend od 22. do 25. lipnja i nije ni važno imaš li 18, 38, ili 88 ili pak sa sobom furaš klinca (osobnog ili od frendice ti) jer su sadržaji tako koncipirani da možeš pronaći sve, od basa i mašina, preko astronosmskih stremljenja gore daleko u sve neistražene svjetlosne godine, preko ekologije, edukativnih radionica, kina na otvorenome, buljenja u izlaske i zalaske Sunca s onim momentom kada ti se usnica već lagano trese jer ne možeš vjerovati koliko dugo već nisi osjetio potpuni mir...

Nakon zaljubljenog soneta Lastovu one koja se sada s osmijehom sjeća najboljeg ljeta života, vrijeme je za malo detaljnijeg infa da znaš što možeš očekivati. Pa tako glazbeni dio LUZ-a drže sasvim drugačije zvijezde od onih nebeskih i upravni organ zvučnika kroz 4 dana u u Parku prirode Lastovsko otočje su:

Cuisine Dub / Dj Jock / Fabian Mateša / feta(acilectro) / The Fogsellers / Fred / Funk Guru / Juri Paik / Lila Cube / Labosh/ Luka Labura / Markaya / Mecena / Nocturnal / Radio Esplendor DJs / Rootsteppaz Soundsystem / Sara Renar / Suni / Volareva / DJ Tyson / Zilla

A za sve vas zvijezdoljupce, umjetnike, jogije, željne smijeha i vještina ovdje su punktovi dobroga:

Astronomska Udruga Korčula / Geometrik Decorations / Greenpeace Hrvatska / Jenny Sun Yoga / Kamishibai theatre / Mezzo Mondo / Pokret Otoka / Island Movement / Split Slack-line / Studio Smijeha Split & Studio Smijeha / Ubijmo dosadu – Žongliranje na LUZ festivalu !

Za detaljan raspored svega što ti golica uho i maštu zahvali Kontrast udruzi i navrati na službenu stranicu LUZ-a OVDJE, i sjeti se slavlja života i humanosti koje ti je rekao hrvatski old school guru pjesništva A.B.Šimić: "Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2