Skip to main content
  • alt
  • 20.12.2013.

Prva imena Moogfesta

Američki festival Moogfest, posvećen Robertu Moogu, američkom pioniru elektronike i izumitelju znamenitog Moog sintisajzera, objavio je prva imena izvođača svog jedanaestog izdanja.

 
Pokrenut 2004. godine, Moogfest se najprije održavao u New Yorku da bi se u 2010. preselio u Asheville u Sjevernoj Karolini, rodno mjesto Boba Mooga. Moogfest se održava od 25. do 27. travnja i kao najveće zvijezde nameću se pioniri njemačke elektronike, Kraftwerk, koji će izvesti svoj maestralni 3D koncert.
{youtube}gDXX1GsVBck{/youtube}
 
Tu su i druge legende poput Giorgia Morodera ili Nilea Rodgersa te  Green Velvet, Soul Clap, Adult., Art Department i brojni drugi, a popis će se izvođača do početka  festivala još popuniti s nekih 70 imena. Na festivalu će biti održana i razna predavanja kojima će kurirati izdavačke kuće poput Warp Recordsa, DFA, Fool’s Gold, Ghostly Internationala, No. 19 i Music’s Social Experimenta, ali i festivali među kojima je detroitski Movement Festival. Sve ostale informacije potražite na festivalskoj stranici.
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk