Skip to main content
  • 16.04.2013.

Prva imena za Terraneo festival 2013.

Legendarna irska skupina My Bloody Valentine svakako je najzvučnije ime prvog dijela lineupa koji je jutros na svojoj FB stranici objavio festival Terraneo.

Piše: 


Ircima koji su prisutni na sceni već punih 22 godine te koji su ove godine izdali hvaljeni album „m b v“ pridružit će se i pioniri americane i ljubimci zagrebačke publike Calexico, multiinstrumentalni sastav čiju jezgru čini dvojac Joey Burns i John Convertino, potpisnici nekih od najljepših ostvarenja unutra američke glazbe unatrag nekoliko desetljeća.

Šibensku pozornicu zasigurno će zapaliti mlada američka reperica Azealia Banks podrijetlom iz Harlema koja je svoju karijeru započela 2009. pod pseudonimom Miss Bank$ objavljujući na internetu. Debitantski singl „212“ objavila je 2011. godine, a ove godine izašao je njen debitantski album „Broke Witx Expensive Taste“.

S Novog kontinenta stiže i bend iz Los Angelesa The Bots, koji čine osamnaestogodišnji Mikaiah Lei i tri godine mlađi brat Anaiah Lei, a njihova je glazba nerijetko opisivana kao mješavina The White Stripesa i The Black Keysa. Momci trenutno rade na svome četvrtome albumu u šest godina postojanja, a nastup na Terraneu prvi im je nastup u ovom dijelu Europe.
{youtube}QYaNhUAah2w{/youtube}

Regionalne boje u prvom dijelu lineupa brane svima znana zadarska grupa Postolar Tripper koja je ove godine velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici obilježila 10 godina postojanja na sceni, a njima se pridružuje i zagrebačka punk grupa Kawasali 3p koja iza sebe ima čak dva desetljeća sviranja, ali tek dva studijska albuma.

Iz susjedne Srbije stiže beogradski electro-pop "Svi na pod" čiji scenski nastup zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim budući da se nerijetko opisuje kao urnebesan i ekstatičan. Iz Slovenije u Šibenik dolaze Icarus Down, peteročlana skupina čiji se glazbeni izričaj opisuje kao mješavina alternativnog rocka, punka, hardcorea i grungea, a scenski su prisutni od 2004. godine. Uz najavu izvođača u prvom dijelu lineupa, od 16. travnja u prodaju je pušten i novi paket ulaznica po cijeni od 359 kuna koja vrijedi do sljedeće objave izvođača početkom svibnja.
{youtube}JxUSD5tEVgo{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2