Skip to main content
  • alt
  • 11.04.2014.

Prvi izvođači Seasplash festivala

Seasplash festival, koji se ove godine održava po 12. put u štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, objavio je popis prvih izvođača. 

 
U Štinjanu će tako od 18. do 22. srpnja nastupati Brain Damage meets Vibronics koji će predstaviti materijal s aktualnog albuma “Empire Soldiers” te Gentleman’s Dub Club koji istovremeno njeguju tradicionalno ska i reggae naslijeđe u kombinaciji s modernim bass stilovima. Nastupat će i beogradska hip hop atrakcija Bad Copy, domaći Brain Holidays i Egoless Live feat. Chakka, JewBwoy & Pipo. Za 12. Seasplash svoj su nastup najavili još i Gipsy Mafia feat. Braća Blekvutrić, Digitron Sound System, Warrior Charge Sound System, Waitapu, Barabadub Sound System, Bass Matters Sound System, Botza Sound System, Dub Fi Youth i Bass-Ul-Ulema Sound.
{youtube}zrPVSAKYwI4{/youtube}
 
Seasplash festival poznat je po inovacijama, a jedan od prvih ovogodišnjih noviteta je novi SoundClash na BeachSplash pozornici, najmlađoj festivalskoj pozornici kojoj je od jubilarnog, 10. Seasplasha domaćin BarabaDUB Sound Kolektiv. Njemu se ove godine pridružuju šibenski Bass Matters i zadarski Botza Sound System. Novost je i suradnja Seasplasha s agencijom Jungle Tribe koja će s povoljnim festivalskim paketima povezati šest hrvatskih gradova s Pulom.
 
Počevši od ovogodišnjeg Wintersplasha traje i turneja promocije kompilacijskog albuma “Seasplash ritam”, koja uz nastupe zastupljenih izvođaca najavljuje i nadolazeće izdanje festivala. Kompilacija u izdanju etikete PDV motivirana je prvim desetljećem Seasplash festivala, nakon više od dvije godine priprema pojavljuje se kao album koji  prvi put okuplja presjek domaće scene koja promovira sound system kulturu i bass glazbu, koja je nastajala paralelno s pokretanjem festivala. Na kompilaciji se s po jednom, za ovu priliku ekskluzivno snimljenom, pjesmom pojavljuje 14 izvođača – 207, ANTENAT, BAMWISE, BANANA ZVUK ft Zan jakopac, BRAIN HOLIDAYS, CHAKKA, DIGITRON SOUND, DUBBLE ft Yuri, EGOLESS, FILIP MOTOVUNSKI, RAHMANEE, ST!LLNESS, TRICKY D i WAITAPU.
{youtube}uJOklOIWQkc{/youtube}
 
Cijena festivalske ulaznice do 1.05. u pretprodaji (za područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije) iznosi 249 kuna, a uključuje mogućnost besplatnog kampiranja s vlastitom opremom. Cijena ulaznica u pretprodaji od 1.05. do 1.06. bit će 279 kuna, a od 1.05. u prodaju će biti puštene jednodnevne i vikend ulaznice.
 
Ulaznice u pretprodaji pronađite online ili na sljedećim pretprodajnim mjestima:
ZAGREB: 
Aquarius CD shop – Branimir centar Kneza Branimira 29, Aquarius CD shop – Maksimirska 16, Aquarius CD shop – Varšavska 1, Churchill – Arena centar Lanište 32, Churchill – Avenue Mall Av. Dubrovnik 16, Churchill – City Center West Jankomir 33, Daily News – Importanne Glavni kol. Trg Ante Starčevića 1,  Dirty Old Shop – Zagreb Tratinska 18, Mini me – Trg Petra Preradovića 1, Punkt – Branimir centar Kneza Branimira 29, Tvornica Kulture Šubićeva 2, Via Tours – Borongaj Krešićeva 32, Dallas Music Shop Tkalčićeva 7
PULA: 
Activa Travel Pula Scalierova 1,
ZADAR: 
iGrow shop Stomorica 2, Dallas Music Shop Široka ulica 2
SPLIT: 
iGrow shop – Split Mihovilova širina 13, Dallas Music Shop Narodni Trg 14
ŠIBENIK: 
Vino&Ino – Fausta Vrančića b.b.,Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4
RIJEKA: 
iGrow shop – Rijeka Blaža Polića 5, Dallas Music Shop Splitska 2a.
 
 
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2