Skip to main content
  • alt

Prvi Kupusfest u Šibeniku

Kupusfest, festival kreativnog stvaralaštva i promoviranja autorske glazbe mladih neafirmiranih izvođača, održat će se premijerno krajem srpnja u Šibeniku, a organizator festivala mlada je udruga Šibenska tribina.

 
U razdoblju od 24. srpnja do 26. srpnja  bivši vojni kompleks “Minerska“ u neposrednoj blizini tvrđave sv. Mihovil, koja je pod zaštitom UNESCO-a, pretvara se u oazu zabave, živih svirki i ludih provoda. Kupusfest će kroz tri dana programa ugostiti brojne poznate glazbene izvođače te predstaviti širok spektar glazbenih ritmova u kojima se svaki ljubitelj glazbe zasigurno može pronaći. Atraktivna lokacija s rekreativnim sadržajem i šetnicom, prekrasna uvala i plaža u hladovini dalmatinske borovine samo su dio brojnih čari koje tvore kanal sv. Ante jednim od najljepših kanala na području Hrvatske, a i šire. Cjelodnevna zbivanja na plaži u dnevnom terminu prepustili smo DJ-evima koji će se potruditi da se opuštajući ljetni house i reggae tonovi dopru do svakog posjetitelja, a za one malo starije zaronit će oni ruku dublje u torbu, pobrisati prašinu s disco ploča  iz 70-ih i 80-ih i cijelu  uvalu zaviti u veo retrospektive.
{youtube}nAOdQB–nDQ{/youtube}
 
Na otvorenju festivala nakon popodnevne zabave na plaži uz rezident DJ-eve, za sve ljubitelje žive svirke i festivalske atmosfere bit će zaslužni Kawasaki 3p, fantastična devetorka koja proizvodi eksploziju moćnog zvuka i dobre zabave sve dok ponovo kontrolu ne preuzme ekipa sa DJ pulta i odvedu ovaj festival u nezaborav do jutarnjih sati.
{youtube}Jyk02-PWFzI{/youtube}
 
Drugi dan festivala, 25. srpnja,  namijenjen je svim ljubiteljima drum&bassa i beatboxa pa su tako za njih spremili šibenski elektro-funk band Fogsellers, nevjerovatnog Surku beatboxera koji svojim mikrofonom i loop mašinama radi čuda te Filipa Motovunskog, dnb/jungle DJ-a i producenta.
{youtube}nkXFszMHRRk{/youtube}
 
Treći, ujedno i zadnji, dan  na rasporedu su dobri prijatelji i vrhunski DJ-evi Iggy Dope (BSMNT), Sergej Snooze (SIRUP), Kodra, EdyC(Decoded Records), MMMeniga(Pozitivan ritam), DJ Zorro i mnogi drugi, a svi redom jamče plesnu kombinaciju housea, tech-housea, techna, funka i ostalih disko gruvalica za prave ljubitelje elektroničke glazbe.
{youtube}hemZcYJ8S_s{/youtube}
 
Prijevoz brodom bit će omogućen sva tri dana u više termina sa šibenske rive do same lokacije, a ulaznice za festival su u pretprodaji i to po cijeni od 30 kuna u caffe baru Mangan, Snaomi, Victoria, Baldekin, No Stress&Fjaka, Africa.
 
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop