Skip to main content
  • 20.11.2022.

Regionalni festivali u konkurenciji za nagrade European Festival Awards 2022

Nakon trogodišnjeg hiatusa nagrada fokusirana na festivale se vraća

Piše: 

European Festival Awards vraća se s dvanaestim izdanjem na kojem se nekoliko regionalnih festivala bori za nagrade u raznim kategorijama.

Nagrada za najbolje europske festivale ima 16 kategorija među kojima su najbolji veliki festival, najbolji novi festival, festival s najboljim lineupom

U kategoriji za najbolji veliki festival natječe se EXIT, koji je tu nagradu već osvojio dva puta2013. i 2017. Konkurenciju mu čine festivali kao Defqon 1., Lowlands, Mysteryland, Sziget i drugi.

Za nagradu najboljeg festivala srednje veličine, koji broji do 40 tisuća dnevnih posjetitelja, bore se Lovefest, Sea Star Festival i Sea Dance Festival od regionalnih.

Kategorija u kojoj se može još pronaći festival s našeg podneblja je najbolji festival u zatvorenom prostoru što će pokušat osvojit nedavno završeni No Sleep Festival.

Glasovi publike širom svijeta odlučit će o pobjednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, kojeg čine vodeći eksperti u glazbenoj industriji. Pobjednici će biti proglašeni 18. siječnja 2023. na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Nizozemskoj.

Glasanje za European Festival Awards 2022. otvoreno je do 7. prosinca putem poveznice.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk