Skip to main content
  • 6.06.2022.

Samo najfinije od mračne i melodične elektronike: Just Emma i Einmusik

Tri dana su ostala do prvog izdanja 3000Grad am Meer festivala koji se održava na Pagu od 9. do 12. lipnja

Piše: 

Približit ćemo Vas glazbi još dvoje izvođača koji čine neobičan 3000Grad kolektiv. Just Emma su par Saskia i Alex koji su neka vrsta modernih nomada, koji žive u Meksiku i vode svoju etiketu Under Your Skin, što je izazvalo mnogo buke na međunarodnoj mračnoj sceni.

U dubini glazbe zatvaraš oči. Zatvaraš oči da otvoriš srce. Otvarate svoje srce da se prepustite snazi ​​lebdećih prostora glazbe. Dobrodošli u zvuk Just Emme. Duo vas uspije natjerati da od stvarnosti pređete na izmišljeno putovanje u drugačiji svijet. Više od četiri godine Alex i Saskia su dio elektroničke glazbene scene, šireći svoj pokretački, dubok, stoga melodičan i razigran zvuk fokusirajući se na jednu poruku koju njihova glazba otkriva svakoj osobi: ljubav!

Dok su se Saskijine glazbene vještine razvijale tijekom ranog djetinjstva sa satovima klavira, Alex je prvi kontakt s elektroničkom glazbom ostvario svojim solo projektom “Minimal Lounge”. Njihov vlastiti label Underyourskin Records u posljednje vrijeme izaziva buku i na kojem Just Emma objavljuje svoju mračnu i melodičnu interpretaciju elektroničke glazbe. Stoga duo radije svira u ranim jutarnjim satima kako bi privukao publiku oceanom raznolikih zvukova.

EINMUSIK

Einmusik-ova glazba nije tajna industrije, ali je još uvijek neotkrivena zvijezda u rastućem svemiru elektroničkih zvukova. Nema ravne linije koju treba pratiti, nema sezonskog zvuka – njegov je kozmos prevelik da bi zaronio kroz njega u roku od sat vremena. Rođen je kasnih 70-ih, bio je pod utjecajem Depeche Modea, zvuka Visagea i Kraftwerka. S “Jittery Heritage” je prije mnogo mjeseci počeo stvarati vlastiti stil, pun melodija i otvorenih zvučnih pejzaža. Uslijedilo je puno izdanja i remiksa na poznate izdavačke kuće iz cijelog svijeta i puno dugih noći u klubovima.

S "5 A.M" kasnije je producirao album između svjetla i tame kako bi spojio raspoloženje putovanja i turneja. Glazbeni rezultat otišao je od zemlje do svemira, stvarajući srceparajuće trenutke i uzbudljive minute. Slijedio je i LP “I.D.C.“. Einmusik nije čovjek od riječi i vokala. On nije taj koji vam govori koji je pravi zvuk za pravi trenutak. Ali otkrit ćete njegove himne – stići će do vas neočekivano.

Njegova izdavačka kuća Einmusika Recordings predgrađe je za mlađe umjetnike. Mjesto gdje možete napraviti prve korake i rasti bez žurbe. Nakon 10 godina postalo mu je i omiljeno mjesto za osamostaljivanje i praćenje inspiracije bez paradigmi. Sa LP-om „Serenade“ Einmusik je stvorio prekretnicu na labelu. Još jedno putovanje u nepoznate širine. Poput tajnog vrta, širokog otvorenog igrališta, neotkrivenog svijeta – budite spremni za polijetanje u budućnost s njim.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop