Skip to main content
  • 3.07.2018.

Seasplash radionice – od plesa na svili, preko bubnja, do video produkcije

Bijaše to jednom davno, davno prije 16 godina kada je udario prvi prsak Seasplasha i on prska i dalje kao srce domaće sound system i bass kulture. Pa od 19. – 22. srpnja tvrđa Punta Christo nadomak Pule još jednom vibrira u sladostrašću onih koji to vole malo sirovije, a za dnevne gušte nudi radionice bilo da ti je fetiš svila, bubanj, yoga, video produkcija…

Piše: 

Bubanj u ruke

Sasvim besplatne, ovdje da ti omoguće da učiš, družiš se i guštaš u novome, pronađeš skrivene talente, želje i interese ili jednostavno izbaciš van sve što izbaciti želiš su čitave lepeze opcija. Furaš li u sebi onu plemensku žicu, možeš se zamisliti kao šaman, ili da imaš za reći stvari neizgovorive riječima za tebe je spontani udaraljkaški krug, gdje ćeš istraživati strukturu i improvizaciju s bubnjem u krilu, ili pak imaš golemu ljubav spram zvuka bubnjeva i želiš samo plesati. Vodi te gospodin Nino Orepić, magistar biologije, te formalno i neformalno školovani glazbenik i hodočasnik Seasplasha od prvog izdanja.  Radionica je namijenjena svima, bez obzira na glazbeno (ne)iskustvo, nema učenja napamet, samo spontano traženje groovea. Na raspolaganju će biti određeni broj instrumenata, dobrodošli su i vaši, a prijave se vrše na licu mjesta.

Plesna radionica (Funk, Hip-Hop & Dancehall Style)

Pleše ti se i izvan podija? Plesne radionice street i club stilova po prvi puta na Seasplash festivalu predstavit će Funkadelik plesna škola iz Zagreba. Vesna Grandeš i Fine Line Crew održat će plesne radionice iz funk, hip-hop i dancehall glazbenog stila,  a možeš birati one otvorenog i zatvorenog tipa podjeljene u tri dana festivala, od 19. do 21. srpnja. Za upis na radionicu potrebno je poslati prijavu s osobnim podacima na: psfunkadelik@gmail.com i detalje zatim dobiješ na mail.

Ples na svili

Aerial Silk radionica vodi vas gore iznad zemlje, među krošnje, s mekom svilom kao podrškom. Istražit ćeš važnost ravnoteže te moć, rastezljivost i fleksibilnost tijela i upoznati osnove cirkuske akrobacije. Voditeljica radionice je Tina Križanič, mlada djevojka iz susjedne nam Slovenije koja se s radionicom vraća na Seasplash nakon uspješnog debija prethodne godine. Tina se aktivno bavi zračnom akrobacijom, yogom i gimnastikom, a radionica je namijenjena svim posjetiteljima festivala bez obzira na iskustvo. Zainteresirani se mogu prijaviti na licu mjesta, a radionica će se održati kroz četiri dana festivala, od 19. do 22. srpnja. Prvi sastanak je prvog dana festivala, 19. srpnja u 20 sati na plaži pored BeachSplash pozornice.

Dub Yoga

Dub Yoga sastoji se od postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Dio radionice bit će posvećen vježbanju u paru i akrobatskoj Yogi (acro­yoga) kao zabavnom načinu vježbanja u paru. Jedna osoba čini bazu za vježbanje, dok druga “leti” sama ili uz nečiju pomoć. Voditelj radionice je Marko Antunović, strastveni kineziolog i "letač". Za sudjelovanje na radionici nije potrebno nikakvo predznanje, a prijave se vrše na licu mjesta. Bilo bi idealno da sudionici ponesu svoju prostirku za vježbanje (karimat) ili običnu prostirku za plažu. Radionica je besplatna i odvija se od 18:30 do 20:30 na krovu tvrđave Punta Christo sve festivalske dane, od 19. do 22. srpnja.

Video produkcija

Četvrtu godinu zaredom na Seasplash festivalu održat će se video produkcijska radionica gdje učiš osnove snimanja i montaže videa, a tijekom festivala kreirat ćeš i vlastiti video uradak. Voditelj radionice je David Tešić – DMT, dugogodišnji dokumentarist Seasplash festivala. David je diplomirao televizijsku produkciju u SAD-u, a posljednjih 10 godina stalni je suradnik za razne produkcije i tvrtke u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovogodišnja radionica održat će se od 19. do 25. srpnja, a sudjelovanje je potpuno besplatno za sve posjetitelje festivala. Jedini uvjet je vlastita oprema (video kameru, digitalni fotoaparat, mobitel…). Prvi susret polaznika s voditeljem radionice bit će 19. srpnja u 16 sati. Detaljnije upute primit ćete putem e-maila nakon isteka roka za prijave. Prijavi se ovdje!

Radionica Sound System kulture

Ovdje učiš o pojedinostima rada užeg tehničkog tima koji vodi brigu o glavnoj festivalskoj pozornici – MainSplash. Uz uvodnu prezentaciju polaznici će ujedno moći prisustvovati tonskim probama te dobiti uvid u pripremne radnje te obveze i odgovornosti tehničkog tima angažiranog na festivalu. Voditelj radionice je Robert Martinović (Bamwisea, Jahstice), jedan od ponajboljih tehničara zvuka u Hrvatskoj. Prvi susret polaznika i voditelja radionice bit će drugog dana festivala, 20. srpnja u 14 sati pored glavne pozornice Mainsplash. Prijave se vrše na licu mjesta, osmijeh obavezan.

Nisi li još do sada, klizneš po svoj preferirani upad, dakako povlašten za regionalnog tebe, OVDJE. Dobro nam došao na Seasplash, jer bass je život!

https://www.seasplash-festival.com
https://www.facebook.com/seasplash.festival
https://www.instagram.com/seasplash.festival
https://www.youtube.com/seasplashfestival
 

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop