Skip to main content
  • 24.06.2017.

Second Horizon festival otkazan nakon što su tisuće već postavile kamp

Neke stvari su uspjeh neke neuspjeh koliko god da se trudiš. Kamen koji se rola ne sakuplja mahovinu… samo pitaj Micka Jaggera – I sve one ostale mudre stvari koje ljudi govore. No činjenica je da je Second Horizon Festival ostavio tisuće poprilično razočaranima unatoč trudu organizatora da riješe situaciju.


Vikend je započeo sasvim neslavno za one koji su se veselo popakirali, uzeli šatore i drage ljude, sjeli u kampere i veselili se trodnevlju glazbe, prirode i druženja na Likebush jezeru na skutima Berlina. Lokalne vlasti su naime ranije ovoga mjeseca proglasile zabranu održavanja Second Horizon festivala pod isprikom kako je festival " prijetnja za javnu sigurnost i red", kao da se ikada išta značajno dogodilo ako ostaneš mirno u vrsti običnog.

Problem  je navodno bio manjak instalacija i neuspjeh organizatora da dobiju kamping dozvole, no kamperi su se ipak pojavili na lokaciji u četvrtak uvečer unatoč javnoj zabrani i 2000 je dobilo dozvolu da ostane neko vrijeme uoči upozorenja zbog nadolazeće oluje koja se očekivala s noći četvrtka na petak.

Kako žalba organizatora protiv zabrane nije urodila plodom, svi posjetitelji su prisilno morali napustit lokaciju u petak ujutro, a kako će se dalje rasplesti proces za povrat novca nekoliko tisuća neisplesanih još ostaja za vidjeti.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2