Skip to main content
  • 24.04.2019.

Sedmi Forestland priprema mnoge novitete i pozornicu ForestLive

Festival Forestland je sve bliže, a Brezje će već sedmu godinu za redom postati nezaobilazna destinacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Piše: 


Od petka, 19. srpnja do nedjelje, 21. srpnja 2019. godine u samom srcu Međimurja, u Brezju, okupit će se preko 60 DJ-eva iz svih krajeva svijeta i tisuće posjetitelja koji čine Forestland jedinstvenim festivalom na sjeveru Hrvatske. Organizatori su već najavili mnoge novitete; od joge i silent partyja pa sve do raznih radionica te body paintinga, ali i stagea koji će biti prenamijenjen za live actove pa će Forestland po prvi puta ugostiti zagrebačke trap gospodare High5 i nadasve zanimljiv slovenski bend Matter.

Na jučerašnjoj press konferenciji Ispred organizatora Forestland je predstavio Krešimir Biškup koji je istaknuo da je festival postao prepoznatljiv diljem svijeta što je odlična promocija Međimurske županije: „Kad pogledamo unatrag shvaćamo da smo napravili nešto na što smo iznimno ponosni i da smo pisali priču koja nam je u početku bila nezamisliva. Forestland je do sad ugostio velika imena, a ugostit će i još i veća. Godinama nastupamo s tri pozornice, no ove godine jednu smo prenamijenili pa će drugog dana festivala na izražaj doći i prvi tzv. “live act”, a održat će se „silent party“, joga, radionice, aktivnosti, body painting i mnogo raznih događanja.“

Uz njih, headlineri #ForestLive koncepta biti će Dacho, Tunja i Levanael, poznatiji kao Matter. Oni su sa savršenim specijalitetima alternativne scene, nadrealističkim fragmentima riječi te duhovitim rimama, pronašli put do slušatelja. Tekstovi koji izlaze iz pera Dache i Tunje su riznica ideja za online memove i citate, a za sebe kažu da su majstori hvatanja trenutaka koje poprate elektroničkom, govoto underground matricom.  

Ovaj stage će u subotu popodne ugostiti i cijelu plejadu mladih repera koji će dobiti priliku pokazati svoje vještine, a dodatni štih će dati i hip hop/trap DJ setovi. Za mixetom će se pronaći slovenski DJ Josh Somen koji već dekadama puni klubove po cijeloj Europi, međimurski umjetnik Poncije #PNCJ poznat po svom retro funky zvuku, ali i Forestlandov rezident DJ, Nizozemac, Lawrence Apaga.

Posjetitelje tijekom 48 sati čeka bogat sadržaj, a organizatori očekuju da će festival svakodnevno posjetiti oko 6 000 ljubitelja elektroničke glazbe koji će moći uživati u našim mladim i lokalnim nadama, kao i velikim DJ-evima. Festival će ugostiti imena poput Rubena de Ronda, Ferreck Dawna, The Yellowheads, ali i legendu scene, Talijana, Maura Picotta. Ovim konceptom festival Forestland poprima sasvim novu dimenziju stoga upišite u kalendar 19. srpnja, a ulaznice za ovu šumsku bajku su dostupne na sustavu Ticket2go.

 

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2