alt

Slavljenički vikend na 10. Outlooku uz izvođače s vrha svih žanrova bass glazbe

Petak, 08 Rujan 2017

Nakon vrhunskog otvorenja jubilarnog izdanja Outlook festivala u pulskoj Areni, proslava desetljeća postojanja preselila se sinoć na dobro poznatu lokaciju u okolici Pule, zapanjujuću tvrđavu Punta Christo.


Više od 300 izvođača rasporedit će se na čak 11 idiličnih pozornica s kojih će se sve do nedjelje iz zvučnika oriti najbolje od dub, reggae, jungle, hip-hop, dubstep, drum n bass i drugih srodnih žanrova koji štuju soundsystem kulturu.

Masne bass linije slagat će se jedna na drugu i u nadolazećem vikendu. Ovog petka ordiniraju grime majstori Giggs i Rude Boy, pionir dub reggae glazbe Mad Professor, crossover hip hopa i elektronike u vidu britanskog eksplozivnog tria Foreign Beggars, pasionirani DJ britke tehnike Skeptical, drum and bass znalci Dub Phizix & Strategy te dancehall carica Lady Chann. Ljubitelji drum and bassa ne smiju propustiti i nastup inspirativnog vizionara LTJ Bukema na pozornici The Beach. Pozornica Arija, smještena uz sam rub tvrđave, doživjet će Seasplash festival takeover uz cjelonoćne nastupe probranih domaćih i regionalnih bendova i izvođača.Iz upogonjenog razglasa Seasplash Soundsystema odjeknut će Edo Maajka, jedan od najpoznatijih repera regije koji na Outlook stiže po prvi put i to tik pred izdavanje sedmog studijskog albuma. Na stage se penju braća po drum n bassu, Filip Motovunski i Rahmanee, a pridružuju im se i besprijekoran DJ-evi Sapleo i 207, kao i dvije zanimljive suradnje – Kali Fat Dub i slovenski DubDiggerz. Posebnu atmosferu donijet će genijalni dub reggae elektroničari, live bend Bamwise, nošeni albumom Soundproof objavljenim pod PDV etiketom.Subotnji popis za party do ranih jutarnjih sati predvode legenda Horace Andy, poznat po vokalnim suradnjama s kultnim Massive Attackom, britanska DJ institucija za sve koji žele plesati, David Rodigan, monumentalni dub-noise maestro The Bug uz jake MC-eve Killa P, Riko Dan i vatrenu Miss Red te dance i jungle inovator Shy FX. Jedna od najjačih drum n bass institucija, Shogun Audio, preuzima The Garden stage gdje će se iskazati Icicle, Friction i mnogi drugi.

alt

Nedjelju će između ostalih obilježiti jedan od najperspektivnijih mladih MC-eva, AJ Tracey, energični grimer P Money, garage eksperimentator Zed Bias, poznato ime londonskog dancehall junglea Benny Page, dok će domaće snage svojim neurofunk i techstep kombinacijama između zidova The Dungeon pozornice predstaviti Kodin. Sam vrhunac večeri i zatvaranje proslave deset godina festivala očekuje se uz predstavnike cijenjene etikete Critical – Ivy Lab, Enei i Kasru okupljene pod imenom Critical Sound System koji će glasnim drum n bassom iz posjetitelja izvući i zadnje atome snage.


 
Tvrđava Punta Christo kod Pule dom je Outlook festivala već osam godina.

Na festivalskim blagajnama moguće je kupiti 3-dnevne ulaznice (700 kn), 2-dnevne ulaznice (500 kn) i jednodnevne ulaznice (250 kn) isključivo na dan koji se odabere.

 Slavljenički vikend na 10. Outlooku uz izvođače s vrha svih žanrova bass glazbe