Skip to main content
  • alt
  • 4.08.2017.

Slurp! festival na krilima Hi-Tech-Soul nasljednika

Slurp! festival okuplja najpoznatija imena domaće i regionalne elektroničke glazbe uz renomirane inozemne goste na nekoliko živopisnih pozornica tvrđave Punta Christo, jedinstvenoj festivalskoj lokaciji na istoimenom malom poluotoku u blizini Štinjana i Pule, nasuprot Nacionalnom parku Brijuni.

Piše: 


U svom trećem izdanju 12. kolovoza Vakum Records floor predstavljaju Stojche iz Makedonije, te rezidenti naše etikete Disrupted Project, Borut Cvajner, Evan i Fusion. Techno floor predvodi inženjer zvuka i dugogodišnji DJ Alen Sforzina, Adoo & Poco Loco, Mistress Milea, Rich i Isan Hets.

Vakum Records floor: STOJCHE (Tangible Assets/Argumento)

Mladi buntovnik uhvaćen u kaosu 21-og stoljeća je makedonski artist sa prebivalištem u Berlinu a sam početak karijere je imao u rodnom gradu upijajući lokalnu elektronsku scenu od samih početaka. Odrastajući u sredini koju su legendarni Derrick May i Juan Atkins nazvali najkvalitetnijim 'produžetkom' Detroit Techna u našoj regiji, Stojchetova manična ljubav prema vinilima ga je potaknula na traženje svog pravca i grebanje pod površinu tog futurističnog glazbenog fenomena. Nakon nekoliko godina predanog dj-inga, 2009-e godine se upušta u produkciju i suosniva record label 'Argumento Music'. Ubrzo je počeo redati i potpisivati izdanja na labelima poput DMK, Subwax, Grounded in Humanity, Sounds Benefit te Freund Der Familie između ostalih.

alt

2011-e je pokrenuo i svoj solo label 'Tangible Assets', etiketu koja mu je omogućila potpuno predavanje istraživanju i usavršavanju svog Detroit dub zvuka. 'Tangible Assets' reflektira njegovu osobnu izjavu sa naglaskom na poštivanje same techno povijesti. Njegova diskografija ga je označila kao ime koje i dalje gura naprijed bezvremensko 'hi tech soul' nasljeđe. U kontrastu, njegovi dj setovi pružaju daljnji dokaz provedenih godina iza gramofona rezultirajući snažnim setovima uz nijansu emocionalnog sadržaja. Neprekidna potraga za inspiracijom balansira sa pulsom gradskog života i provođenje većine vremena u svom berlinskom studiju gdje strast i sam proces mutiraju u waveforme intezivnih putovanja, rezultirali su individuom koja je točno usklađena sa svojim glazbenim znanjem i izričajem.

ALEN SFORZINA
Glazbenik, DJ, producent, inženjer zvuka, sound designer…Alen je kompletan umjetnik i ima duboku glazbenu podlogu. Njegov odabir je oduvijek bio metro underground bez granica teritorija. Njegova glazbena karijera započela je 1980-ih, svirao je bas, synth i programirao drummachine u raznim pulskim underground post-punk grupama. Krajem 80-ih preselio se u Austriju, nakon godina iskustva kao profesionalni glazbenik, te je započeo bavljenje produkcijom i DJ-ingom. 1992. postaje i vice-prvak Austrije u DMC natjecanju. Tijekom tih nekoliko godina u Austriji Alen je objavio mnoga izdanja pod pravim imenom i raznim pseudonimima te ostvario važne suradnje u krugovima svjetski poznatih glazbenika.

U potrazi za novim emocijama i glazbenim nadahnućem krajem 2006. Alen seli u Italiju (Firenze) te započinje suradnju sa jednim od najpoznatijih DJ-a na Apeninskom poluotoku, Francescom Farfom. Nakon niza godina produciranja i remiksiranja, Alen je početkom 2012., na poziv talijanskog DJ-a i producenta Alexa Nerija, postao prestižnog Tenax Recordings Crewa. 2015. Godine Alen se vraća u Hrvatsku gdje nastavlja sa radom na produkciji te često nastupa u regiji i inozemstvu. U svojim nastupima Alen kombinira različite glazbene stilove, uključujući i electro, techouse i minimal techno, uz izniman osjećaj za dancefloor.

Slurp! festivalski koncept održava se kroz 4 pojedinačna događanja tijekom ljetne sezone, po jedan Slurp! svakog mjeseca, lipanj, srpanj, kolovoz i rujan, uz nastupe brojnih domaćih i stranih producenata, DJ-a, glazbenika i kolektiva. Tijekom godine održavaju se i druga Slurp! događanja kao što je Slurp! Halloween u tunelima Zerostrasse u Puli.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk