Skip to main content
  • 2.06.2017.

Šoder Šoderice je spreman za Tomcrafta! Jesi li ti?

Za sve vas neumorne lutalice predljetnih podija, glazbene glutomane opena airova i ekstatičare elektroničkog postoji jedan sasvim prikladni šoder podravskog mora – onog jezera Šoderice koje već tradicionalno urla u megafone na poziv novoj rundi dvodnevnog plesa pod otvorenim nebom.


9. i 10. lipnja tako, kilometrima daleko od gradskog asfalta, mirisa užarenih pločnika, olfaktornih panika užarenih tramvaja i prenakrcanih divova od betona i stakla, u mirnom zelenilu, tamo na drugoj strani jezera kod Jet-ski poligona, počinje gradnja novih sjećanja. Ekipa je već u niskom startu, pripreme se finaliziraju, razmataju se kablovi i žice, povezuju mašine uz čašicu razgovora i razmjenjuju ratne priče s podija.

Predvikend, na kalendarima poznati kao petak 9.lipnja, na svoje svjetlo zove više mainstream moljce. S nama je popularna zagrebačka ćelava glava TurkTheDJ-a koji te fura kroz hip hop, trap, EDM i, kada si već debelo u moodu, šećemo do deep house susjedstva. Podrška je tu da drži stabilnost strukture pa se kao stabilizatori upliću i Tysla, Blax i dualnost Kizo&Loci.

No subota, nadnevka 10. lipnja, je ona vijest koju znaš da si tražio danas kada si se probudio sasvim nabrijan na život i ljubav (jer je petak naravno). Subota je žrtvovana bogovima techna, a stiže onaj koji im u Partenonu globalne elektronike sjedi s desna zobajući grožđe – Tomcraft. Da ozbiljno! Tijekom dana jedan običan Thomas, gospodin Brückner zalaskom sunca za horizont usvaja alias Tomcraft. Jedan od iskusnih lisaca stare garde gazi u treće desetljeće za pultom, a globalni val poslao je 2002. kada je hit Loneliness ušao u top desetku diljem svijeta i na prvo mjesto UK ljestvice i sve to za 10 dana. Kada u početke upisuješ Love Parade i gažu pred 1.3 milijuna ljudi nije teško zamisliti da te put dalje vodi u Singapore, Tokyo, Los Angeles, Sao Paulo, Rio, Cape Town, San Francisco… Uvijek autentičan iskočio je iz mase nesklon povinuti se trenutnim glazbenim hirovima.

Pričekat ćemo sad malo da se prestaneš rušiti sa stolice, zvati ekipu s "Buraz, buraz!" forama oduševljenja i mrmljati nasmijane psovke ispod glasa. Sada kada si iznova ok nastavljamo s elegijom domaćoj podršci koju čine  redovni "kralj bez trona" Šoderice – Seraphim Codex. Iz sjene organizacije na svjetlo u subotu stupa i ShiPe, a tu ti je i gospodin Sasha Delimar i kolege mu Limex i Fajkee.

I što još? Ima još? Naravno da ima još. Ono još je da za sve patrone osiguravamo najfiniji roštilj ikada, happy hours sa super sjajnim ciframa cuge, prijevoz na lokaciju i esencijalnu alatku ljeta – sprej za komarce!

Bili vi nama pozdravljeni, no ipak samo do narednog petka kada krećemo, a da bismo krenuli inicijalna logistika zahtjeva skok po upade baš ovdje. Sretan vam petak dragi naši i dobro nam došli na Šoderica open air 2017.!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2