Skip to main content
  • 6.03.2011.

Springfestival 2011 – bogatstvo elektronskog zvuka u Grazu

Jedanaesto izdanje Springfestivala odvija se od 1. do 5. lipnja pokraj austrijskog Graza.

Piše: 

Naslovna foto

Springfestival 2011

Radi se o kontinentalnom dijelu Austrije, poziciji malo izvan Graza gdje su uokolo rijeke i šume, te je  teren na listi zaštićenih područja pod posebnom prismotrom UNESCOa. Fuziju hip-hopa, housea i rap-a na Springfestival donose američki party pioniri Jungle Brothers. S istog kontinenta glazbu će puštati i kanadski elektronski gurui Caribou. Iz Velike Britanije stiže DJ Yoda a electro punk zvukove donosi berlinski Egotronic. 

Pariški trio DOP i kralj minimala Isolee također su na listi izvođača ove godine. Etiketa Kompakt dolazi na čelu sa svojim "šefom" Michael Mayerom a ista je stvar i sa "Made To Play" budući da njih predstavlja Jesse Rose. Još malo "french toucha" neće škoditi jer iz Ed Banger Recordsa stižu DJ Feadz i Koze. Pokerflat šalje Steve Buga.
{youtube}pcPV-2WnZww{/youtube}

Teško je zaista nabrojati sve glazbenike i live actove ovog susjednog nam festivala. Tensnake, Seiji, Egyptrixx, Oliver Koletzki, Jackmaster.., a lista se nastavlja beskonačno daleko. Otvaranje, 1. lipnja predviđeno je u futurističnom šatoru Helmut List Halle. Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 80 do 175 Eura, ovisno o paketu koji birate. Najbolje za detalje oko svega da malo istražite i službenu adresu Springfestivala.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2