UMF

Stiže najveći festival elektronske glazbe!

Petak, 23 Studeni 2012

Ultra Europe izdanak je najvećeg svjetskog festivala elektronske glazbe u svijetu, festivala Ultra, a održat će se po prvi put u Hrvatskoj nadolazećeg ljeta.

Ultra Europe održat će se u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine. Vlasnici tvrtke Ultra Enterprises su odabrali upravo Hrvatsku i Split između 16 europskih zemalja, čime festival postaje ekskluzivno, jedino događanje ovih organizatora u Europi.

Prvo izdanje Ultra festivala održano je 1999. godine u Miamiju, a ubrzo je stekao kultni status najvećeg svjetskog festivala elektronske glazbe koji je afirmira mnoge izvođače te okuplja poznata imena. Ultra Music Festival je u ožujku 2012. godine okupio čak 165.000 posjetitelja, a među izvođačima koji su tijekom godina nastupali na festivalskim pozornicama diljem svijeta ističu se David Guetta, Madonna, Black Eyed Peas, Depeche Mode, LMFAO, Skrillex, Tiesto, Avicii, Armin Van Buuren, Fedde Le Grand, Fatboy Slim, Carl Cox, Justice, Chase and Status, Laidback Luke i mnogi drugi.


Festival Ultra Europe projekt je organizatora tvrtke Ultra Enterprises iz SAD-a i partnera u Hrvatskoj tvrtke Adria MM Produkcija te sa 100 milijuna kuna u sljedećih pet godina predstavlja jednu od najznačajnijih investicija u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Uz to, prema procjenama organizatora, festival Ultra Europe potaknut će oko 150 milijuna kuna turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

UMF

Ako dosad nije, Hrvatska će ovim definitivno stati uz bok Ibizi, i najvećim festivalskim destinacijama svijeta. Tko će nastupiti još se ne zna, ali ne sumnjamo da će zadovoljiti sve koji se odluče posjetiti festival. Više informacija imat ćemo idućeg tjedna...

Stiže najveći festival elektronske glazbe!