Skip to main content
  • 6.06.2018.

Stigao raspored pozornica 7. Dimensionsa u Puli

Svi vi putnici dimenzijama, 2D, 3D, 4D i beskonačno D, u nijanse ljeta i glazbu zaljubljeni, svi vi koji vjerujete u sretne sedmice, ljubavi podija, čistoće plesnih predanosti i da je najvažnije što od ovoga života možeš dobiti iskustvo – dobro nam došli na jednu novu dimenziju.

Piše: 


150 glazbenika, koje predvode između ostalih i Underground Resistance, Peggy Gou, Nina Kraviz, Bonobo (All Night Long), Hunee, Jon Hopkins, Ben UFO, Saoirse, Maurice Fulton, Helena Hauff DJ Stingray,  moći ćeš od 29. kolovoza do 2. rujna loviti po čak deset pozornica i to onim luđačkim okom koje je prethodne dane s festivalkom u džepu pokušalo napraviti raspored da uhvati sve što želi. Dimensions je svoju nomenklaturu dobio s razlogom i dokazao se kroz prethodna ljeta kao jedan od najprogresivnijih festivala jednako pažnje posvećujući i novim inovativnim imenima scene kao i onima čije staze su već utabane. U dinamičnoj napetosti ovih 5 dana vibriranja dimenzionalnih opni na Punta Christo tvrđi naći ćeš sve od opuštene pozornice na plaži koja će ječati soulom, jazzom i world glazbom, pa do kultne The Moat pozornice, 100 metara dugog techno rova u koje nestaješ.
{youtube}X6UoVaAF7XA{/youtube}

Sve počinje 29. kolovoza u golemom za sreću prenamijenjenom amfiteatru pulske Arene kada zvučnike griju, ravno iz legende o sebi samima, pristigao njemački Kraftwerk, a uzbuđenim silama otvorenja pridružit će se i Nils Frahm i Moodymann.

Glavna pozornica štinjanskog poluotoka, samoobjašnjavajućeg imena svoje velikosti, The Clearing, ugostit će velike kao to su Bonobo u posebnom cjelovečernjem setu, Underground Resistance pres. Depth Charge, uz Jona Hopkinsa, dame techna Volvox i Ninu Kraviz te hrvatskog techno maga Petra Dundova. Uživat ćemo u live nastupima brazilskih legendi Azymuth s Marcus Valleom, u jazz, soul i hip-hop miksu benda The Comet Is Coming, jedinstvenom folk-tranceu sastava James Holden & the Animal Spirits, a tu su i domaći momci Jan Kinčl & Regis Kattie koji će međunarodnoj publici predstaviti hvaljeni album prvijenac friško izdan za PDV etiketu.

Osjećaš li pak da te unutrašnjost zove u šumu i pod krošnje, za tebe je The Garden pozornica uz bombe housea, jazza i svih “feel good” žanrova između, pa stižu Moodymann, Amp Fiddler, Marcellus Pittman, domaći predstavnik Eddy Ramich, zatim rRoxymore, Ash Lauryn, Gabriella Vergilov i Peggy Gou s kojima će poznati pariški Rex club u Puli proslaviti 30 godina postojanja. Tu su zatim Margaret Dygas, Sonja Moonear, Ste Roberts, Craig Richards

Jedna od favorita svih onih koji to vole nešto mračnije, opskurnije i prljavije dakako već godina je The Void pozornica. Ovo je mjesto gdje kada gledaš u prazninu, ona gleda natrag. Kao suprotnost veselim laganijim notama The Gardena ovdje roniš u tamu uz Resident Advisor i predstavnike mu Johna Talabota, Kuniyukija i DJ Pythona. Prava disco groznica čeka nas u petak uz Maurice Fultona, Alexandera Nuta i Red Grega, dok ljubitelji electra ne bi trebali zaobići Void u subotu kada nastupaju Billy Nasty, Chris CPU, DJ Stingray te u live verziji London Modular Alliance, Carl Finlow aka Silicon Scally i DMX Krew. Void će u nedjelju zatvoriti naš Ilija Rudman s Palms Trax i Josey Rebelle.

Za sve vas koji priznaju samo sve ono techno, vrijeme je za povratak u rovove. 100 metara dugo grotlo The Moat pozornice okruženo je sedam metara visokim kamenim zidom i ove će godine dobro protresti Pulu. Čast da otvori pozornicu pripala je omiljenoj techno dami Nini Kraviz, a uz nju su u četvrtak K-Hand, Bjarki i Volruptus (live). Helena Hauff dočekuje nas u petak u društvu Detroit In Effect i The Exalticsa. U Moat ze za vikend spuštaju Umfang, Anastasia Kristensen, Ben UFO, Pearson Sound i mnogi drugi.

Da imaš konja ili da ideš s čovjekom popričati u vezi njega kao gospodin smjestio bi se na The Satbles pozornicu. Unutar 20 metara visokih zidova i ove godine će se predstaviti niske nešto eklektičnijih pomaknutih tonova. Raritetne zvukove donosi Josh Cheon, kroz razne dimenzije elektroničke glazbe vode nas Alessandra Adriana, Jon K, Heinrich Dressel & Teslasonic i Pierre. Uz afro beatove publiku će rasplesati Aaron L i Sean OD, kroz mračnije vode plivat će Skee Mask, Batu i Lee Gamble, a hip-hop ikone Open Mike Eagle i Peanut Butter Wolf vladaju nedjeljom.

Za one koji traže intimnu atmosferu, za one za koje set priča priče koje može zadržati samo manji privatniji prostor ovdje je Ballroom pozornica s kapacitetom od samo stotinjak ljudi i ovdje stižu nova imena kao dio Dimensions DJ Directory projektaHeels & Souls, Harri Pepper, Molinaro, Aaron L i Sam Hall. U subotu Ballroom preuzima domaća izdavačka kuća PDV sa svojim gostima – Skeptik, Borut Cvajner, Mimi i DJ Labud, Felver & Jogarde i Bebetto.

Udahneš i izdahneš i ponoviš nekoliko puta. Sada is miran i sve je sjelo na mjesto. Arija je još jedna pozornica na kojoj će se kroz jedan cijeli dan, u nedjelju, predstaviti domaće i regionalne snage, a ovaj put to su tandem Insolate i Volster, Avoid aka Vladimir Ačić i Roli, a uskoro će biti objavljeni i ostali.

Mungo's Arena sada se zove Subdub i s jedinstvenim razglasom i line-upom najboljih od svjetske bass glazbe pozornicu ovaj puta je predvode Mala, The Bug, Skee Mask u posebnom dub setu, dBridge, Steve Spacek, Skeptical i Alix Perez.

Nožne prste u pijesak i ruke prema nebu. The Beach pozornica direktno je na plaži i spaja sol, kožu, vodu i glazbu. Ovdje se već od podneva mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca, jazz i world glazbe. Za večer na tvrđavu publiku će zagrijavati tako iransko-kubanski kvartet Ariwo, jazz sastavi Total Refreshment Centre, Ezra Collective i Sons of Kemet, zapaženi hip-hop i soul duo Children of Zeus. Sinonim za dobru atmosferu je Eglo Records obitelj, a Hunee sa svojim soulful i razigranim izborom pjesama uz zalazak sunca bit će sonični background za zadnji dan 7. Dimensions festivala.

Ako si dimenzionalac proceduru već znaš. Karte za koncert otvaranju Areni kupuješ odvojeno. Ako bi bio toliko ljubazan navrati si u te svrhe ovdje, dok regionalne četverodnevke za dane i noći na tvrđi loviš ovdje. Tko je ikada rekao da je 4D tvoje regularne stvarnosti dovoljno? Razlomi se, fraktaliziraj, rastavi i iznova sastavi boljim no što si bio interdimenzionalnom vožnjom pulskog festivalskog ljeta. Dobro došli na 7. Dimensions!
{youtube}xJ_IEdGsVVI{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2