Skip to main content
  • 2.06.2016.

Sunce, Mjesec, pomrčine i psytrance na Šišanu!


Život je ovdje kao skup svega što si bio, svega što jesi i što želiš biti, svih onih s kojima se ukrste puti i milijun manjih i većih priča koje ugrađuješ u prostore sebe.

 
Nasuprot svemu onome što od tebe zahtjeva, nasuprot brigama, obvezama, zadacima, nužnostima, suptilnim ili manje suptilnim tugama ovdje je da se slavi. 
 
Same šanse da si danas ovdje, baš ovakav divan i plesan kakav jesi, u potpunosti su bile miniskulne i zahtijevale poklapanje nebrojenih slučajnosti da bi sada sjedio tu gdje jesi čitajući ove retke na svom blještavom ekranu, latentno svjestan prisutnosti sve braće i sestara po beatu koji upravo čine isto.

 
Tako nakon 6 prekrasnih godina u tvrđavi Punta Christo psytrance festival Life Celebration seli na svježu lokaciju – Monte Madonna u Šišanu. Svetica (Monte Madonna) je vojna baza u Puli, izgrađena ispod istoimenog brda koje se nalazi istočno od Šišana i sjeverozapadno od Ližnjana. Glavna funkcija ovog objekta bila je zaštita Kvarnerskog zaljeva pa se Svetica naziva i "čuvaricom Kvarnera".
{youtube}z2P6FabDaDY{/youtube}
 
Na ritmičko derviško slavlje života tako kao meštar beata i druid duša stiže i E-Clip. Na osobnoj piše Marko Radovanović, a zrak je udahnuo prvi puta pod beogradskim nebom. Kako jedan Marko postane E-Clip?

 
Sunce i Mjesec suvereno vladaju tvojom nebeskom panoramom držeći uzde dva suprotna tabora svjetla. Sunce je aktivno, racionalno, materijalističko i pripisano muškom pogledu na svijet, a Luna koja osvjetljava mrak njegovim refleksijama je tamna, ženstvena, suptilna, meka i tajanstvena. Ovi binarni subjekti ponekad, samo ponekad, se susretnu s točke gledišta jedne skromne planete i tada nastaje pomrčina – Solar Eclipse. Upravo iz ovog korijena miješanja mraka i svjetla, otvorene akcije, i tihog promišljanja, mekoće i sile, nastaje alias E-Clip.
 
Priča je započela nekoliko koncentričnih krugova dalje od trance srca loveći Marka kako drži bubnjarske palice hardcore i new age bendova. Tada su  zvuci nečeg novog zarezali tkaninu audiosfere i ljubav se slijeva u Progressive Trance, a inspiracija se niče odasvuda pa su se među utjecajima našli i Jean Michel Jarre, Pink Floyd, Klaus Shultze, Astral Projection…

 
Sveobuhvatna ljubav, toplina, energija i zajedništvo u različitosti koje psytrance nosi pod svojim zastavama rezultiralo je time da ubrzo po ulasku u psihodeliju 2002. započne doprinositi žanru vlastitim uradcima i nastaju zvuci koji osvajaju globalno psihodelično pleme. Sve je započelo pod primarnim aliasom Beyondecliptica pod kojim ujedno i 2008. izdaje prvi album "Groove Technologies" koji ispada s grčke dame koja pretvara pogledom u kamen, labela Medusa. Već naredna godina donosi promjenu aliasa i rađa se zigota E-Clipa i izdanja cure s labela kao što su Blue Tunes, Spin Twist,Oxygen, Prog On Syndicate, Yellow Sunshine Explosion, Iono Music.
 

 
Pa dođi, pleši, oslobodi sve niti sebe da slobodno vijore pod binom. Nove priče, nove ljubavi, nova prijateljstva i jedan novi pogled na slavlje života čeka na Šišanu od 7. do 11. srpnja. Svijet je jednostavno više kada voliš!
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2