Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

EXIT Dance Arena stiže na Sea Dance, a s njom i globalni techno otac Sven Vath

Ponedjeljak, 20 Svibanj 2019

Nadaleko poznata mts Dance Arena, legendarna pozornica EXIT festivala, ali i jedna od najvećih i najdugovječnijih na svijetu, ovog ljeta stiže na Jadran, i to prve noći do sada najjačeg izdanja Sea Dance festivala


Uz spektakularnu produkciju, kao prvi headliner u ovom posebnom morskom izdanju famozne Arene, dolazi i jedan od najvećih elektronskih umjetnika svih vremena, otac globalnog techno pokreta i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Sven Väth. Čovjeka koji je ispisao prošlost, sadašnjost, a zasigurno i budućnost elektronske glazbe, stvorivši suvremeni zvuk nekoliko vodećih glazbenih stilova današnjice, fanovi popularno zovu Papa Sven, priznajući mu tako njegovu istinsku ulogu pokretača i lidera svjetske techno zajednice.Slavni Nijemac iz Frankfurta na glavnu pozornicu pored tirkiznog mora donosi hitove koji su ga učinili simbolom europskog dance zvuka još ranih devedesetih, ali i najnovija izdanja jedne od najvećih izdavačkih kuća  "Cocoon" koja već dva puna desetljeća oblikuje trendove na svjetskoj elektronskoj sceni objavljujući izdanja producenata kao što su Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Guy Gerber i desetine drugih. A 20 godina rada bez prestanka ovog ljeta slave i Cocoon partyji, koji su nezaobilazan dio ponude na Ibizi, čuvenog španjolskog otoka i najvažnije destinacije za noćni provod, dok je Sven za ovu veliku proslavu u svoj kalendar uvrstio neke od najvećih festivala na planetu među kojima je ovog ljeta i Sea Dance! Njegov prvi nastup u Crnoj Gori stiže u trenutku kad je veći nego ikad i dok ga danas prate desetine milijuna fanova širom svijeta koji su s njim ušli u svijet elektronske glazbe za čiju se konstantu renesansu brine iz godine u godinu, već puna tri desetljeća.

Mighty Dance Arena brings Sven Vath to Sea Dance FestivalNezaustavljivi revolucionar poznat je po nastupima kojima je kultivirao underground elektronsku scenu ne samo u svojoj rodnoj zemlji, već širom Europe. Zasluge upravo za to dobio je u rodnom Frankfurtu koji mu je 2015. dodijelio Goetheovu plaketu za nemjerljiv doprinos kulturnom životu grada. U fokus interesa dolazi davne 1986. kada je kao frontmen grupe OFF objavio singl ‘Electrica salsa’, tada treći pop hit u Njemačkoj. Bend se kasnije razišao, što se ispostavilo plodonosnim za Vätha koji je slobodu iskoristio da se okrene trance zvuku Frankfurta koji je bio prava odskočna daska za dostizanje zvjezdanih visina. Prije 27 godina osnovao je izdavačku kuću Harthouse Records pod čijom je etiketom, a u suradnji s Warner Bros., objavio prvi album “Accident in Paradise” koji je Mixmag godinama kasnije svrstao u najbolja dance izdanja svih vremena.Temeljan rad i posvećenost iznjedrio je neprikosnovenog DJ-a i producenta koji se može pohvaliti maratonskim setovima u trajanju od čak punih 30 sati. Nakon objavljivanja albuma ‘Electro Acupuncture’ 1995. godine sa Stevie B-Zet-om, a pod pseudonimom Astral Pilot, Väth se odlučio  fokusirati na DJ-ing, odnosno stvaranje i razvijanje zvuka po svom, ali, pokazat će se, i ukusu publike širom svijeta. Vratio se Virgin Recordsu i pod okriljem te izdavačke kuće lansirao tri produkcijska albuma: Fusion 1998, Contact 2000, i Fire 2002. Uz sada već kultni serijal partyja na Ibizi, 2000. pokreće i seriju godišnjih mikseva koji su imali zadatak da prenesu atmosferu svake od sezona. Kultna izdavačka kuća Cocoon u narednih 20 godina je pored mikseva iznjedrila i stotine singlova, albuma i mikseva brojnih producenata, a nakon četvrt stoljeća karijere, pioniru techno glazbe pošlo je za rukom ono što nije nikom do sada - da ujedini dvije epohe servirajući glazbu koja na plesni podij dovodi one rođene u prošlom stoljeću i djecu novog milenija.Šesti Sea Dance bit će održan od petka, 30. kolovoza, do nedjelje, 1. rujna, a uz Svena Vätha, nastupe su potvrdili i najuspješniji producent 21. stoljeća i jedan od najtraženijih izvođača na svijetu David Guetta, vodeći njemački producent i DJ Robin Schulz i francuska klupska senzacija, duo Ofenbach. Tu su i regionalni asovi kao što su veliki Darko Rundek, moćna Senidah i neki od najpopularnijih balkanskih repera Surreal, Fox, Kuku$, Hazze i Bekfleš.Nestaju ulaznice po promo cijeni od 210 KN!

Kompleti ulaznica za tri festivalska dana mogu se kupiti po promo cijeni od 210 kn, što predstavlja čak 50% popusta u odnosu na finalnu cijenu. Uz redovne ulaznice, za koje vlada veliko interes, u prodaji se mogu naći i VIP GOLD trodnevne ulaznice po cijeni od 840 kn, kao i ulaznice za festivalski kamp po cijeni od 210 kn. Karte se mogu kupiti putem službene stranice Sea Dance Festivala www.seadancefestival.me. Na stranici službene turističke agencije www.exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji uz ulaznice, sadrže i razne mogućnosti za smještaj i prijevoz.

EXIT Dance Arena stiže na Sea Dance, a s njom i globalni techno otac Sven Vath