Skip to main content

The Prodigy na jugu Jadrana ovog ljeta

Najznačajniji svjetski elektronski sastav The Prodigy nastupa na krajnjem jugu Jadrana u srijedu 15. srpnja.

Piše: 


Dogodit će se to na plaži Jaz u Crnoj Gori u okviru morskog poglavlja Exit Avanture i tako uveličati ovogodišnju proslavu 15. rođendana Exita, kao i nedavnog osvajanja povijesne titule "Najboljeg europskog festivala" za Sea Dance! Premijerni nastup na Jazu, ujedno je i svjetska ekskluziva za Balkan, jer će The Prodigy u okviru svjetske turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim europskim i svjetskim festivalima. Šesto studijsko izdanje pod nazivom „The Day Is My Enemy“ izlazi 30. ožujka i naslijedit će album „Invaders Must Die“, s kojim su četvrti put za redom osvojili prvo mjesto britanske liste albuma. U četvrt stoljeća dugoj glazbenoj karijeri, The Prodigy su prodali više od 25 milijuna albuma, a njihovi spektakularni koncerti su prepoznatljivi po nevjerojatnoj euforiji koju nose.
{youtube}zjucwga9-rQ{/youtube}

Sea Dance festival kao dio velike Exit Avanture, ove će se godine naći rame uz rame s najvećim svjetskim festivalima na kojima će nastupiti The Prodigy, kao što su britanski giganti T in the Park i Isle of Wight, najmasovniji njemački događaji Rock Am Ring i Rock Im Park, australski Future Music, belgijski Rock Werchter, španjolski Benicassim i mnogi drugi. Nakon 2013. godine, kada su oborili rekord posjete glavne pozornice Exit festivala s oko 40.000 euforičnih fanova, očekuje se da The Prodigy na prvom nastupu u Crnoj Gori postavi novi rekord na Jazu nakon Madonne i The Rolling Stonesa.

The Prodigy čine Liam Howlett, Keith Flint i Maxim, na koncertima praćeni gitaristima, bubnjarima i drugim glazbenicima. Debitantski singl „Charly“ našao se među prva tri najslušanija u Velikoj Britaniji, što je bila odlična uvertira pred objavu prvog albuma „Experience“, te godine jednog od deset najboljih u Britaniji. Sve zauvijek mijenja jedan od najvažnijih albuma 20. stoljeća „Music for the Jilted Generation“ s kojeg su cijele generacije odrastale uz hitove poput „Voodoo People“, „No Good“, „Their Law“, „One Love“ ili „Poison“. Sljedeći album „The Fat of the Land“ donosi proboj na američko tržište i uz britansko, osvaja i prvo mjesto američke liste najboljih albuma uz hit singlove „Firestarter“, „Diesel Power“ i nezaobilaznu „Smack My Bitch Up“ koju prati kontraverzni spot.
{youtube}hZPECFQ4NhE{/youtube}

I sljedeća dva albuma „Always Outnumbered, Never Outgunned“ i spomenuti „Invaders Must Die“ osvajaju prva mjesta top lista, a The Prodigy pokreću Warriors Dance festival u Japanu, da bi ga iduće godine održali na čuvenom Milton Keynesu pred oko 70.000 fanova. Sve to prati odlični koncertni album i DVD/Blu-ray izdanje „World’s on Fire“, a čak dva iduća izdanja održavaju u Srbiji, na Kalemegdanu 2012. i na Exitu 2013! S Kalemegdana se još prepričava velika žurku u backstageu kada je čuveni Skrillex nakon koncerta puštao glazbu dok su se Liam, Keith i Maxim zabavljali s prijateljima iz cijelog svijeta! Vrijeme je za prvi, povijesni nastup u Crnoj Gori, za nove rekorde Exit Avanture i nezaboravne anegdote za bend i putnike iz cijelog svijeta koji dolaze na Jaz!
{youtube}h1AaKBbNGkk{/youtube}

Najpopularnija lokacija prošlogodišnjeg Sea Dance festivala, Dance Paradise plaža od 15. do 18. srpnja pretvorit će se u europski centar suvremene plesne glazbe uz neke od najsvježijih elektronskih stilova s poboljšanom produkcijom. Među prvim potrđenima su predstavnici popularne glazbene platforme TheSoundYouNeed, britanski hit DJ duo Bondax, remiks majstor Star Slinger, francuski one-man-band FKJ i bass hitmaker TCTS iz Manchestera. Njima se pridružuju i članovi američkog glazbenog kolektiva Crew Love, famozni bostonski DJ duo Soul Clap, tročlani kalifornijski bend PillowTalk i "frisco-disco" DJ Nick Monaco.
{youtube}hEK6xxYz3Kw{/youtube}

Ulaznice se prodaju po cijenama od 459 kn (474 kn online) za Exit festival te 285 kn (290 kn online) za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za više od deset dana Exit Avanture (EXIT + Sea Dance) može se nabaviti za samo 549 kn (559 online). Paketi koji uz ulaznice sadrže prijevoz i smještaj na oba festivala, mogu se pronaći na stranici www.exittrip.org.

Popis pretprodajnih mjesta

dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop