Skip to main content
  • gaetano gaudi
  • 25.07.2013.

Tko je Gaetano Gaudi, čovjek koji stoji iza Into the Wild festivala

S obzirom na to da dosta stranaca producira festivale na hrvatskoj obali, a o njima se malo zna, odlučili smo saznati tko je Gaetano Gaudi, organizator festivala Into the Wild. 

Naslovna foto

gaetano gaudi
 
Za Gaetana je ex-Porat, odnosno sadašnji Barbarellas, više nego klub. Dok je 2009. godine radio u klubu Porat, kao dio ekipe iz Tenaxa, upoznao je i svoju djevojku rodom iz Pirovca. Tada je obećao da će se vratiti tamo i napraviti festival jednog dana. U suradnji s engleskim partnerima iz Gardena pokrenuo je Into the Wild festival te želi predstaviti hrvatski clubbing  talijanskim gostima koji su do sada uglavnom bili upoznati s plažom Zrće. 
 
into the wild
 
Odabirom headlinera Gaetano je povezao fundamente te uz Derricka Maya, koji je jedan od utemeljitelja techno glazbe, dovodi i Cirilla bez kojeg  talijanska elektronička glazba ne bi bila ono što je. Kako bi festival dobio ravnotežu u programu, tu su i dvojica producenata iz Slovenije i Hrvatske, Valentino Kanzyani i Petar Dundov kao nezaobilazne figure techno glazbe na Balkanu. Da dobro poznaje situaciju na hrvatskoj sceni, Gaetano je dokazao stavivši na listu izvođača DJ Maryja, jednog od prvih DJ-eva u Hrvatskoj koji je promovirao elektroničku glazbu, te ima izdanih preko 20 ploča.  Mjesto na listi dobio je i  Mariano Mateljan, mlada producentska nada hrvatske elektroničke glazbe.
{youtube}vtTS7-IXw0Y{/youtube}
 
Budući da je Gaetano osjetio energiju Dalmacije u području Pirovca i Tisnog, smatra da je to energija kakvu se ne može naći nigdje drugdje u svijetu  te da će u ljudima pobuditi divlju ljubav prema  glazbi. Gaetano je od devedesetih uključen u promociju elektroničke glazbe u Italiji  te je djelovao u srednjoj Italiji, najviše u Firenzi, u sklopu kluba Tenax, dok se nije preselio u Torino gdje je osnovao Jam Club. U tom je klubu  ugostio imena kao što su Cassy, Onur Ozer,  Guillaume  the Coutu Dumonts, Marco Carola, Troy Pierce, Ellen Allien, Raresh, Chris Liebing , Steve Bug, Seth Troxler, Marc Houle i niz drugih.
{youtube}ACjT6h1Obdg{/youtube}
 
Istovremeno pored elektroničke glazbe Gaetano je dio produkcijskog tima Metarock koji je organizirao koncerte Boba Dylana, Lauryn Hill, Rite Marley, Deep Purplea, Morcheebe, Bena Harpera, Ziggyja Marleya, Prodigyja, Manu Chaa, Massive Attacka, Loua Reeda i Shaggyja. Osim promotorske karijere, Gaetano je i DJ i producent te su trake s njegovog EP-ja “Larana” našle mjesto u setovima  velikog broja vodećih DJ-eva poput Ricarda Villalobosa i Raresha.
{youtube}yBEnh6UZwsg{/youtube}
 
Osim elektroničke glazbe, Gaetano svojim aktivnostima podržava održivu ekonomiju te je pokrenuo i konferenciju/festival Greentech, koja objedinjuje akademike, DIY i Arduino zaljubljenike te vrhunske izvođače elektroničke glazbe.
 
Od čovjeka s ovakvim iskustvom ne možemo očekivati nego najbolje, a naročito kada je to u jednom od najboljih klubova na Jadranu, u suradnji s vjerojatno najboljom produkcijom Gardena, i ponajboljim regionalnim artistima, uz legende iz Italije i Detroita. Ne znamo zašto, ali nekako čini nam se da bi Into the Wild mogao zaista biti the događaj ove sezone.
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop