Skip to main content
  • alt
  • 30.05.2014.

Treći VuBass festival

Vukovarska Udruga Kulturnog Aktivizma – VUKA treću godinu zaredom organizira VuBass, open air festival elektronske bass glazbe koji se održava na  lokaciji Park-šume Adica  u Vukovaru. 

 
Prošlogodišnji odlični nastupi Billaina (BiH) i Egolessa u parku Adica, naravno kao i svih ostalih sudionika, potakli su ih da i ove godine ponude žanrovski specifični zvuk i ugoste producenta koji je u samom vrhu svjetske underground dubstep scene – Biomea iz Manchestera. 
{youtube}WnKwgI3h1G4{/youtube}
 
Naširoko prepoznat po bass heavy minimalizmu, njegovi nastupi rasprodani su širom Europe,  a između ostalih broji redovne nastupe i na poznatom Outlook Festivalu. Također ponovno dovode i aktualne domaće producente, DJ-e, kolektive i mlade izvođače iz cijele Hrvatske orijentirane na drum & bass, dubstep, dub, hip-hop… Uz Biomea, izvođači su još i Boca Soundsystem, Kodin,  Leeks, Tekitoka, Kula, Dots, Naos, Max, Oliver, Transversa bend, Krme i Kris, Sicky, Mickel te Le Zbor.
{youtube}bPD_zQvZ54w{/youtube}
 
Glazbeni program počinje u subotu, 7. lipnja, u 15 sati uz glazbu, zabavu, druženje, ples te sportske aktivnosti i traje do nedjelje, 8. lipnja, do 7 sati. Ulaz je besplatan baš kao i kampiranja za sve posjetitelje, a s obzirom na besplatni karakter VuBassa, organizatori  apeliraju na posjetitelje da sudjeluju u sakupljanju dobrovoljnih priloga na INFO pultu VuBassa za područja pogođena poplavama kojima je svaka pomoć itekako dobro došla.a tijekom VuBassa održat će se nagradna igra u kojoj će se podijeliti dvije festivalske ulaznice za ovogodišnji Seasplash festival.
{youtube}Tf-93rNEKLs{/youtube}
 
VuBass 2014. provodi se u sklopu suradničkog projekta pod nazivom Koridor čiji je nositelj Udruga Poluga iz Karlovca. Cilj projekta je jačanje lokalnih programa i umrežavanje aktera nezavisnih kulturnih scena Vukovara, Karlovca i Zadra. 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2