Skip to main content
  • 19.03.2011.

Tricky i Josh Wink na Share festivalu u Beogradu

Glazbenik velikog duha i neponovljivog vokalnog stila – Tricky, premijerno će nastupiti pred beogradskom publikom na Share festivalu.

Piše: 

Naslovna foto

Josh Wink


Trickyjev autentičan dubok glas i bogato muzičko iskustvo koje stvaraju povijest suvremene glazbe i određuju njene buduće tokove. Na ranijim albumima surađivao je sa najrazličitijim umjetnicima: Bjork, Yoko Ono, PJ Harvey, Cyndi Lauper, pjevačem grupe Madness, članovima Red Hot Chilly Peppers i bivšim bendom Massive Attack sa kojima obnavlja suradnju. Utjecao je na povezivanje britanskog i američkog hip-hopa surađujući sa Notorious B.I.G, Method Man-om i Cypress Hill-om. Novi album ’Mixed Race’ učinio je njegov stvaralački duh još otvorenijim. Svoje deveto studijsko izdanje naziva ‘gangsterskim albumom’, što potvrđuje njegova mračna i gotovo filmična atmosfera.

Suradnja sa novim ženskim vokalom koji je otkrio na Youtube-u i angažiranje saksofonista koga je upoznao na ulici, čine produkciju ovog albuma znatno drugačijom od prethodnih. Kao majstor za jazz varijacije u muzici, Tricky ovog puta iznenađuje i singlovima sa disko prizvukom, ska i reggae elementima i rap tekstovima koje je potpisao njegov brat. Pristup ove glazbene legende i dalje se najbolje opisuje kao osoban, ekspresivan i pulsirajući, a  8. travnjau Domu Omladine, beogradska publika će konačno imati priliku prisustvovati eteričnoj atmosferi njegovih koncerata. Slavni nastup na Exit-u 2003. slovi za jedan od najvećih nastupa u povijesti ovog festivala. Ekskluzivno Trickyjevo gostovanje na prvoj SHARE konferenciji predstavlja rijetku mogućnost da se rad ove velike muzičke ikone čuje i van njegovih turneja.

Svoje gostovanje na SHARE konferenciji potvrdilo je još umjetnika iz domene napredne elektronske muzike. U Domu Omladine nastupit će Josh Wink, velikan rave scene i autor planetarnog hita ‘Higher State Of Conciousness’. Osim svog velikog ostvarenja u technu koje ga na SHARE dovodi kao DJa, Josh Wink će se pojaviti i kao govornik u okviru SHARE by Day platforme. Povod za ovu tribinu je petnaestogodišnjica njegove izdavačke etikete ’Ovum’. Na taj način, publika će se moći približiti njegovoj muzici ne samo kao proizvodu, već i kao priči o dugogodišnjem radu na unapređivanju zvuka i zabave.
{youtube}VOXw1xz-c8w{/youtube}

Iz bogatog noćnog programa izdvaja se i nastup Sub Focus-a, vodećeg dubstep i drum and bass producenta. Sub Focus uvodi novine u plesnoj glazbi ne samo kvalitetnom muzičkom, već i vizualnom produkcijom. Kružna svjetlosna instalacija, široka tri metra, učinit će atmosferu  u Domu Omladine bogatijom za još jednu dimenziju.

Prva SHARE konferencija koju u Beogradu pokreće fondacija ’State of Exit’ održava se od 7. do 9. Travnja. Dom Omladine je centralna lokacija edukativne SHARE by day platforme, gdje će prvi put u regiji nastupiti međunarodne zvijezde internet i društvenog aktivizma: vodeći stručnjaci iz Google-a i MIT instituta, kreator internet kampanje iz tima Baraka Obame, predstavnici Piratske Stranke i mnogi drugi. Po prvi put na našim prostora otvorit će se više od 20 novih tema i sadržaja o slobodi govora, zaštiti ljudskih prava na internetu, slobodnoj informaciji i novim medijima koji stvaraju promjene u društvu i muzičkoj umjetnosti.

Scena klubova kao što su Tube, Gun, KC Grad, Plastik, Mint i drugi predstavljaju pozornice SHARE by night with Tuborg programa. Velikani elektronike: Carl Craig, Fabio i MJ Cole, avangardni nastupi Beardyman-a  i Murcof & AntiVJ, ali i vodeći electro rock bendovi poput ‘Does It Offend You, Yeah?’ i Jamaica, samo su neka od do sada potvrđenih gostovanja. Jedinstvena narukvica predstavlja ulaznicu za preko 100 zabava i predavanja. Aktualna promotivna cijena narukvice je 3990 dinara, dok će redovna cijena iznositi 5.990 dinara.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2