Skip to main content
  • 28.02.2018.

U Poljskoj će se održati Instytut festival smješten u tvrđavi iz 19. stoljeća

Prošloga nam vikenda počastili smo Vas sa 11 najpoželjnijih rave lokacija, na čijoj listi se našao poljski Instytut festival. Sada smo doznali novu impresivnu lokaciju toga festivala potvrđenog za prve ljetne dane.

Piše: 

U samome srcu Poljske, na ušću triju rijeka, Vistula, Narew i Bug, nalazi se spektakularna tvrđava Modlin. Radi se o najdužoj građevini u Europi i drugoj po veličini u svijetu. Tvrđava Modlin ima burnu povijest staru preko 200 godina, za koju su se borili Napoleon i Car Nicholas. Ovaj biser u neposrednoj blizini pješčanih plaža skrivenih među šumama i fenomalnih povijesnih ruševina biti će dom Instytut festivala.

Od 22. do 24. lipnja na lokaciji poznatoj pod imenom Garnizon Modlin, blizu Varšave, održat će se ozbiljni underground festival koji spaja glazbu i umjetnost. Na tri stage-a – Rave, Main i Underground pored jakih undergound DJ-a stižu i najzanimljiviji umjetnici sa scene likovne umjetnosti koji će ponuditi čitav spektar audiovizualnih iskustava.

Techno glazba biti će glavna tema Instytut festivala jer na isti stižu Trip šefica Nina Kraviz, Berghain rezident Marcel Dettman, Tresor hard techno ljubitelj Oscar Mulero, new school prvak Dax J, novonastali Berghain rezident Kobosil, te ostala potvrđena imena Randomer, Headless Horseman, Manoid, Orphx, Sigha, T A K A i Zariush. Svi navedeni stižu na Main i Rave stage-eve, dok će se imena za Underground saznati u narednim tjednima.

Mislimo da nećete dugo razmišljati želite li na svoju "to do" listu ubaciti ovaj festival koji je ovom prilikom korak dalje za Poljake koji su već poznati da Varšavski energetski institut pretvaraju u rave arenu (pogledajte kratku galeriju ispod).

Ostale detalje potražite na webici festivala.


 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2