Skip to main content
  • ultra music hr

UMF će smanjiti broj nezaposlenih u Hrvatskoj

Organizatori Ultra Music Festivala, vodećeg i najpoznatijeg festivala elektronske glazbe, koji će se po prvi put održati u Hrvatskoj potpisali su danas ugovor za njegovo održavanje u sljedećih pet godina.

Piše: 

Naslovna foto

ultra music hr

Time je na današnjoj press konferenciji potvrđena i investicija od oko 100 milijuna kuna u sljedećih pet godina što predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Potvrđeno je također da će se Ultra Europe  održati na nogometnom stadionu, Poljudu, dok će se zadnji dan nastupi održati na Hvaru, na plaži ispred hotela Amfora.

Unatoč člinjenici da festival traje 3 dana, cijela logistika i organizacija ovako velikog događaja uključuje otvaranje novih radnih mjesta, rast BDP-a, a znatno će se očekivani broj posjetitelja oslanjati na privatni smještajni kapacitet od čega će dakle svi imati priliku zaraditi – potvrdio je Joe Bašić, direktor tvrtke Adria MM Produkcija, koja je hrvatski partner i suorganizator festivala, te podsjetio kako će na splitskoj press konferenciji biti poznati detalji oko izvođača, ostalih popratnih sadržaja festivala.

{youtube}-OgkOqWk1go{/youtube}

Prema procjenama organizatora, festival Ultra Europe potaknut će oko 150 milijuna kuna turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, što potvrđuju i gospodarski rezultati iz Miamija, grada u kojem je 1999. godine započela priča Ultra Music Festivala.

Da Ultra Europe zaista predstavlja jednu od najistaknutijih investicija u području turizma i industrije zabave te da riječ o događanju koje će dodatno doprinijeti imidžu Hrvatske kao vrhunske turističke destinacije potvrdio je i ministar turizma Republike Hrvatske, Veljko Ostojić koji je izjavio: „Velike manifestacije daju dodatnu vrijednost postojećoj turističkoj ponudi Hrvatske. One u pravilu dovode goste koji nas u prošlosti nisu posjećivali i predstavljaju odmak od našeg standardnog proizvoda sunca i mora. Manifestacije koje imaju atribut svjetski poznatih atrakcija pridonose stvaranju nove i drugačije slike Hrvatske. Ministarstvo turizma podržava i ovaj festival, ali i slične festivale koji svojom inovativnošću doprinose razvoju hrvatskog turizma i njegove konkurentnosti. Podržat ćemo i rast, razvoj te poslovni uspjeh ovog i sličnih projekata koji čine Hrvatsku novom zvijezdom Mediterana.

umf hr


Elektronska glazba jedan je od najpopularnijih i najbrže rastućih glazbenih žanrova u svijetu, a Ultra Music Festival je prepoznat kao jedan od glavnih festivala te vrste. Uzevši u obzir razvijenu scenu u Hrvatskoj i iznimnu reputaciju Splita i Hvara kao vrhunskih turističkih destinacija prepoznatih diljem Europe i svijeta, zapravo je odluka da dovedemo Ultra Europe u Hrvatsku bila laka. Vjerujemo kako su ljubitelji elektronske glazbe diljem Europe već svjesni značaja festivala Ultra te da će u velikom broju pohoditi srpanjsko izdanje u Splitu i Hvaru, pa, prema procjenama, očekujemo oko čak 80 posto posjetitelja iz inozemstva“, izjavio je Russel Faibisch, direktor tvrtke Ultra Worldwide te istaknuo kako je glavni dugoročni cilj pozicionirati festival Ultra Europe kao ključno događanje u Europi koje će iz godine u godinu okupljati sve više posjetitelja i tako donositi izravnu i neizravnu korist hrvatskom turizmu i pratećoj industriji zabave, ali i gospodarstvu u cjelini.

umf press

Festival Ultra Europe je jedno od najznačajnijih glazbenih događanja u Europi jer donosi jedinstvenu kombinaciju najpopularnijih izvođača današnjice te svježa nova imena koja će zasigurno privući brojne domaće, ali i inozemne ljubitelje elektronske glazbe, kojih se već na prvom izdanju očekuje više od 60.000 posjetitelja. Potvrdio je to i Adam Russakoff, direktor poslovnih pitanja tvrtke Ultra Worldwide:
Izuzetno sam uzbuđen zbog novog poglavlja u koje ulazi Ultra i našeg širenja i na europsko tržište. Nedavni porast popularnosti glazbenog turizma u regiji, u kombinaciji s očekivanim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju u srpnju 2013. godine, predstavlja logične razloge za ovakvu poslovnu odluku. Što se tiče izvođača – s obzirom na to da još ne možemo otkriti konkretna imena koja će nastupiti na festivalu Ultra Europe, mogu ipak podsjetiti da je Ultra, od samih svojih početaka 1999. godine, uvijek najveću pažnju pridavao upravo naprednim idejama i stvaranju inovativnih line-upova. Ovu ćemo predanost i tradiciju zadržati i na festivalu Ultra Europe te mogu jamčiti kako ni ova godina po tome neće biti iznimka.

{youtube}mrIE6ADXm-I{/youtube}

Osim što je jedino europsko izdanje svjetski poznatog Ultra Music Festivala, festival Ultra Europe bit će ujedno i prvo veliko turističko glazbeno događanje u Hrvatskoj nakon ulaska u Europsku uniju. 

Prve earlybird ulaznice koje će se u ograničenoj količini moći kupiti po izuzetno povoljnoj cijeni od 300 kuna očekuju se u prodaji od 05.12.
 

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web