Skip to main content
  • alt
  • 28.04.2015.

Umjetnik instalacija s Burning Mana i BOOM-a na Lost Theoryju!

Teorije su posvuda, velike i male, značajne i beznačajne, pronađene ili zagubljene u zakutcima psihe. 

 
Jedan ovakav posvemašnji gubitak sebstva i rušenje svih uvriježenih teorija koje omogućuju da zadržiš sliku sebe kao funkcionalnog člana društva koje od tebe zahtjeva uvijek više, brže bolje i jače i reagira samo na rezultate, odvit će se od 12. – 17. kolovoza.

alt

 
Lost Theory festival na kojem će sve izgubljeno biti nađeno, a vi sami nestati s radara svijeta na pet dana u potpuno paralelnom svijetu života onakvog kakav bi trebao biti, odvit će se pokraj rijeke Otuče u Deringaju kraj Gračaca. 
 
No uz fenomenozni lineup koji će poslužiti kao soundtrack tvojih dana i noći teorijska mogućnost da festival potane još bolji translatirana je u stvarnost potvrdom dolaska samog dobrog vilinskog oca festivalskih instalacijskih umjetnika.

alt

 
Radi se o Brentu Spearsu, samoukom umjetniku kojeg vjerojatno bolje poznajete zakriljenog pod alias Shrine On. Njegov rad, toliko blisko isprepleten s globalnom festivaskom kulturom, učinio ga je neopjevanim herojem ovih iskustava slobode na Burning Manu, Boomu… Pruža vizualnu potporu translatirajući ono što osjećaš u vidljive opipljive materijalne strukture.

alt

 
U hram ovoga svjetla možeš se sa udivljenjem doći pomoliti monolitnim festivalskim bogovima načinjenim od pronađenih artefakata i recikliranog materijala. Njegov rad sastoji se od skulptura, murala i poigravanja socijalnim diskursom. ono odbačeno prolaskom kroz umjetničke ruke i reanimirano aspektom produhovljenog senzibiliteta iznova živi. Ono što je u jednom trenu karakterizirano kao nepoželjno postaje kotačić u sustavu The Empire Of Love globalnog pojekta.

alt

 
Sve najbolje stvari jednom su započele samo kao teorija, a ti dođi i poradi na praksi ljubavi i ovoga ljeta!
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2