Skip to main content
  • alt
  • 26.08.2017.

Upoznajte domaće i regionalne snage na Dimensionsu

Jedan od najvećih festivala u nas obogaćen je zvukom hrvatskih i regionalnih DJ-a i producenata.

Piše: 


VI. Dimensions Festival (30.8. – 3.9.2017.)

Po nastupu Grace Jones na otvaranju šestog izdanja Dimensionsa, baza i utvrda Punta Christo udomit će hrvatsku techno legendu Petra Dundova koji predstavlja novi, peti po redu album. Na The Clearingu će 2. rujna nastupiti underground disco i house DJ i producent Ilija Rudman. Iste večeri imat ćemo prilike gledati sve popularniji instrumentalni jazz-rock trio Chui, ali na dnevnoj na pozornici The Beach. Live svirkama pridružuje se i razigrani Kozmodrum, projekt Janka Novoselića koji kombinira techno, house i dubstep s jazz i post rockom.
{youtube}fTpuHWQLcos{/youtube}

Cuisine Dub (Ante Matas) poznat je po svojim live ambient improvizacijama koje spajaju elektroniku i akustiku, a ovaj splitski producent koji objavljuje pod svojom etiketom Fields & Forets uskoro će biti dijelom etikete Dimensions Recordings. Jan Kinčl & Regis Kattie suradnja je zagrebačkog DJ-a i producenta Kinčla te francuskog klavijaturista Kattieja. Ona je plod spontanih studijskih sesija u kojima na licu mjesta istražuju spoj elektronike i jazza. Le Chocolat Noir na Arija stageu 2. rujna priprema eklektičan set hladne/noir elektronike u kojem će svirati sinteve, vrtjeti vinile i koristiti live vokale.

alt

Pod vodstvom domaće etikete PDV, 2. rujna na pozornicu The Ballroom nastupaju izvođači izdavača Barba, Burek, Out Of Place, Pomalo i Vakum nošeni najboljim igračima kao što su Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Bebetto, Mislav, Pytzek i Volster. Uzlet regionalne elektroničke scene pokazat će zagrebački kolektivi ekstrakt i CFSN, srpski Avoid, Mikadroid i Nikola Vemić te Roli iMarta iz Slovenije.

alt

Povoljnijie regionalne ulaznice za koncert otvorenja i festival mogu se naći u svim Entrio sistemima i na prodajnim mjestima.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2