Skip to main content
  • 6.06.2019.

Utvrda iz 17. stoljeća na Pagu postaje dom Fortica festivalu

Fortica, po kojoj je festival dobio ime, je utvrda iz 17.stoljeća koje se nalazi na južnom dijelu otoka Paga u neposrednoj blizini paškog mosta.

Piše: 


Glavni cilj Fortica teama je predstavljanje domaćih glazbenika i producenata, te svih ljubitelja plesne elektroničke glazbe na jedinstvenim povijesnim lokacijama otoka Paga. Line up čine:

Niplepeople (Zagreb)
Yakka (Nova Gradiška)
Wiliam Collins (Zagreb/Pariz)
Andrologic (Zadar)
Milea (Zagreb)
Lukeni (Pag)
Tomislav Rupić (Šibenik)
Groove Masters (Zadar)
Jakov Tabula (Šibenik)

BROD FESTINI
Warm Up: Mario Dragija (Pag) I Mate Kokić (Zadar)

After Party: Less Is More (Zadar)

PROGRAM

Subota, 29.06.

Prvog dana festivala program na utvrdi Fortica traje od 19:00h do 07:00h sljedećeg dana. Također, organiziran je brod „Festini line“ koji će posjetitelje sa rive u Pagu dovesti uz nastup DJ-va dovesti na utvrdu prije nastupa glavnog izvođača benda „Niplepeople“. Isplovljavanje broda sa rive u Pagu je predviđeno u 19:00h, dolazak na utvrdu se očekuje oko 21:00h a odlazak je predviđen u 06:00h sljedećeg dana kada počinje službeni after party festivala.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FORTICA (@forticamusicfestival)


PRODUKCIJA
Za posebnu atmosferu i produkciju angažirana firma Rent event iz Zadra, iz Šibenika za upečatljivi vizualni element Jakov Tabula, a za promotivna videa Tomislav Rupić.

PROMO PARTIJI
Ususret Fortica music festivalu, Fortica tim je već na samom početku odlučio i dodatno promovirati scenu i sam festival kroz tzv. promo partije, pa su idući zakazani:
15.06. u Zadarskom klubu Kult

22.06. na rivi u Pagu gdje nastupaju DJ-i Fortica teama

Fortica tim odlučio je sve poklonike party scene počastiti besplatnim ulazom na sve promo partije kako bi podijelili tu energiju i ljubav na što više ljubitelja plesne elektroničke glazbe.

ULAZNICE
Festivalska ulaznica u redovnoj prodaji na svim prodajnim mjestima i u online prodaji sustava Adriaticket.com, te u poslovnicama turističke agencije „Sunturist“ iz Novalje. Također postoji i paket ulaznica koja vrijedi za program na utvrdi te transfer brodom i službeni after prodavati će se u Pagu na rivi ispred broda „Festini“, preko Adriaticket.com te u turističkoj agenciji Sunturist.

Cjenovne kategorije ulaznica:
Festivalska ulaznica  u pretprodaji 100,00 kn
Paket (festival + brod) Pretprodaja 200,00 kn

Broj ulaznica festivala ograničen je kapacitetom prostora na utvrdi koji prima, do 800 posjetitelja i broda sa kapacitetom do 250 posjetitelja. Za sve informacije posjetite službenu facebook stranicu Fortica.

DOLAZAK DO LOKACIJE
Utvrda Fortica podjednako je udaljena iz pravca gradova Paga i Zadra čija udaljenost iznosi oko 20 km. Do utvrde možete doći automobilom i parkirati na jednom od četiri službena parkinga (P1, P2 na zadarskog, a P3 i P4 na paškoj strani) te se „Taxi Silvio“-om sigurno dovesti do lokacije festivala. Cijena taksija iznosi 10 kn a vožnja traje 5 min.

SUPPORT
Podršku festivalu dali su: Sonus festival, organizacije Rave or die, Less iz more, Klupska scena te mnogi drugi. Fortica festival održava se pod pokroviteljstvom Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2