Baner

Utvrda iz 17. stoljeća na Pagu postaje dom Fortica festivalu

Četvrtak, 06 Lipanj 2019

Fortica, po kojoj je festival dobio ime, je utvrda iz 17.stoljeća koje se nalazi na južnom dijelu otoka Paga u neposrednoj blizini paškog mosta.


Glavni cilj Fortica teama je predstavljanje domaćih glazbenika i producenata, te svih ljubitelja plesne elektroničke glazbe na jedinstvenim povijesnim lokacijama otoka Paga. Line up čine:Niplepeople (Zagreb)
Yakka (Nova Gradiška)
Wiliam Collins (Zagreb/Pariz)
Andrologic (Zadar)
Milea (Zagreb)
Lukeni (Pag)
Tomislav Rupić (Šibenik)
Groove Masters (Zadar)
Jakov Tabula (Šibenik)


BROD FESTINI
Warm Up: Mario Dragija (Pag) I Mate Kokić (Zadar)

After Party: Less Is More (Zadar)PROGRAM

Subota, 29.06.

Prvog dana festivala program na utvrdi Fortica traje od 19:00h do 07:00h sljedećeg dana. Također, organiziran je brod „Festini line“ koji će posjetitelje sa rive u Pagu dovesti uz nastup DJ-va dovesti na utvrdu prije nastupa glavnog izvođača benda „Niplepeople“. Isplovljavanje broda sa rive u Pagu je predviđeno u 19:00h, dolazak na utvrdu se očekuje oko 21:00h a odlazak je predviđen u 06:00h sljedećeg dana kada počinje službeni after party festivala.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FORTICA (@forticamusicfestival)


PRODUKCIJA
Za posebnu atmosferu i produkciju angažirana firma Rent event iz Zadra, iz Šibenika za upečatljivi vizualni element Jakov Tabula, a za promotivna videa Tomislav Rupić.

PROMO PARTIJI
Ususret Fortica music festivalu, Fortica tim je već na samom početku odlučio i dodatno promovirati scenu i sam festival kroz tzv. promo partije, pa su idući zakazani:
15.06. u Zadarskom klubu Kult

22.06. na rivi u Pagu gdje nastupaju DJ-i Fortica teamaFortica tim odlučio je sve poklonike party scene počastiti besplatnim ulazom na sve promo partije kako bi podijelili tu energiju i ljubav na što više ljubitelja plesne elektroničke glazbe.

ULAZNICE
Festivalska ulaznica u redovnoj prodaji na svim prodajnim mjestima i u online prodaji sustava Adriaticket.com, te u poslovnicama turističke agencije „Sunturist“ iz Novalje. Također postoji i paket ulaznica koja vrijedi za program na utvrdi te transfer brodom i službeni after prodavati će se u Pagu na rivi ispred broda „Festini“, preko Adriaticket.com te u turističkoj agenciji Sunturist.

Cjenovne kategorije ulaznica:
Festivalska ulaznica  u pretprodaji 100,00 kn
Paket (festival + brod) Pretprodaja 200,00 kn

Broj ulaznica festivala ograničen je kapacitetom prostora na utvrdi koji prima, do 800 posjetitelja i broda sa kapacitetom do 250 posjetitelja. Za sve informacije posjetite službenu facebook stranicu Fortica.DOLAZAK DO LOKACIJE
Utvrda Fortica podjednako je udaljena iz pravca gradova Paga i Zadra čija udaljenost iznosi oko 20 km. Do utvrde možete doći automobilom i parkirati na jednom od četiri službena parkinga (P1, P2 na zadarskog, a P3 i P4 na paškoj strani) te se „Taxi Silvio“-om sigurno dovesti do lokacije festivala. Cijena taksija iznosi 10 kn a vožnja traje 5 min.

SUPPORT
Podršku festivalu dali su: Sonus festival, organizacije Rave or die, Less iz more, Klupska scena te mnogi drugi. Fortica festival održava se pod pokroviteljstvom Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga.

Utvrda iz 17. stoljeća na Pagu postaje dom Fortica festivalu