Virtualni svemir Burning Mana pokrenut je online

Ponedjeljak, 14 Rujan 2020

Ranije ove godine objavljeno je da se Burning Man 2020. neće održati zbog stalnih zabrinutosti usred pandemije koronavirusa.


Umjesto ovogodišnjeg izdanja, Burning Man je pokrenuo Kindling, neprofitnu platformu za virtualne događaje, a također je objavio i dokumentarni film Burning Man: Art on Fire. Sada festival predstavlja Dusty Multiverse, omogućujući posjetiteljima da zavire u Black Rock City iz svoje dnevne sobe.Dizajnirao ga je ClipoLabs, a Burning Man Multiverse bio je domaćin jednotjednog događaja umjesto festivala, od 30. kolovoza do 6. rujna. Izvršni direktor Faryar Ghazanfari rekao je da je stvorio Multiverse kad je saznao da je Burning Man otkazan, koristeći resurse njegove tvrtke u VR i IIR (Interaktivna imerzivna stvarnost).I dalje možete posjetiti Multiverse preuzimanjem iOS i Android aplikacija

Još u srpnju Burning Man bio je domaćin virtualne konferencije o održivosti okoliša putem Kindlinga. U veljači je Burning Man najavio da će krenuti u akciju tužeći američku saveznu vladu. Festival je prvi put podigao tužbu protiv Biroa za upravljanje zemljištem (BLM) još u prosincu 2019. godine, zahtijevajući da vlada poštuje svoj žalbeni postupak u odnosu na troškove koje nameće događaju. To je ukupno 18 milijuna dolara troškova dozvola nametnutih festivalu od 2015. godine.

Virtualni svemir Burning Mana pokrenut je online