Skip to main content
  • alt
  • 7.06.2014.

Volontiraj ili sviraj na Exitu

EXIT fondacija poziva sve mlade iz regije, koji žele steći dragocjena iskustva na najboljem europskom festivalu, da se prijave na natječaj Volunteer – volume up i tako postanu dio tima EXIT volontera.

 
Kao jedini festival te veličine i značaja koji je nastao iz društvenog aktivizma mladih, EXIT već godinama snažno podržava volonterizam potičući mlade da se aktiviraju, steknu radna iskustva i upoznaju s  ljudima iz cijelog svijeta. S iskustvom u radu s preko 4 000  volontera koji su surađivali s EXIT timom od 2010. godine, EXIT fondacija teži ove godine, u duhu stalnog napretka, afirmirati volonterski program i na regionalnoj razini. “Regionalno povezivanje je važna tema EXIT fondacije koja se bavi, između ostalog, i razvojem mladih. Želimo da mladi volonteri kroz angažiranje na EXIT festivalu, družeći se s ljudima iz različitih gradova i zemalja regije, kroz timski rad, zajednički razviju nove vještine, osjećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, poboljšaju znanje stranih jezika i steknu uvid u organizaciju najboljeg europskog festivala.”, rekao je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.
{youtube}tmpRQqYHs_s{/youtube}
 
On je također istaknuo da je ova akcija utoliko važnija jer je društveni aktivizam mladih duša festivala i da razvojem mladih, u ovom slučaju njihovim volonterskim angažiranjem kroz kreativne industrije, mladi rebrendiraju i samu regiju, a to su sve segmenti po čemu je u EXIT fondacija postala prepoznatljiva. U prilog tome govori i niz akcija u okviru EXIT AID-a projekta koji na regionalnom nivou pomaže ugroženim područijima od poplava. Otuda i poziv svim prijavljenim volonterima na natječaju da se opredijele i za pomoć u uklanjanju posljedica poplava prema potrebama i prioritetima, i na taj način pomažući na najrazličitijim poslovima, zajedno ukažu na potrebu dugoročnog angažmana i osjećaja solidarnosti i zajedništva, a ne samo trenutne inicijative.
 
Svi zainteresirani koji se žele prijaviti na natječaj „Volunteer –  volume up“ i postati dio ovog velikog tima regionalnih volontera EXIT-a mogu se prijaviti preko aplikacije ovdje. Da bi postao Exit volonter, kandidat mora biti punoljetan, ne smije biti krivično gonjen, a prije svega mora proći selekciju.  Uz obvezu angažiranja ne više od 6 sati tijekom jedne smjene, volonterima će na EXIT festivalu biti osiguran ulaz, hrana, voda i smještaj u kampu (ukoliko za tim imaju potrebu), dok put i ostale troškove snose sami. Natječaj traje do 15. lipnja dok će samo volontiranje će trajati od 7. do 14. srpnja, prije i  tijekom EXIT festivala, a po završetku volontiranja, volonteri dobijaju certifikat koji dokazuje njihov angažman na najboljem europskom festivalu.
{youtube}hKzNu0VFEno{/youtube}
 
EXIT i ove godine otvara  vrata svim zainteresiranim solo izvođačima, bendovima i DJ-ima kojima će natječaj Play@EXIT biti prilika i šansa pokazati svoj rad na nekoj od festivalskih pozornica, ali i da ih primijete menadžeri, predstavnici festivala i novinari iz cijelog svijeta. Natječaj Play @ EXIT će trajati do 10. lipnja. Registracijom na stranici www.exitmusic.rs i popunjavanjem aplikacije svaki bend se prijavljuje na natječaj za nastup na EXIT-u 2014 i dobiva svoju stranicu na www.exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na stranici, dovoljno je da se ulogiraju i na svojoj osobnoj stranici kliknu na “Apply for 2014”. Detaljne upute i uvjeti natječaja mogu se pronaći na www.exitmusic.rs.
 
Svake godine najbolje izvođače bira programska produkcija EXIT festivala, uz pomoć suradnika, partnera i publike. Zbog toga vas pozivamo da lajkate izvođače koji vam se najviše sviđaju, jer će oni s najviše lajkova imati i veće šanse da budu izabrani za nastup na EXIT-u. Pobjednicima natječaja bit će omogućen nastup na najboljem europskom festivalu. Play @ Exit natječaj realizira se i ove godine uz veliku podršku online glazbene platforme Soundcloud.com. Pri prijavljivanju na natječaj, bendovi i DJ-i moći će na stranicu postaviti i player sa svojim pjesmama ili dužim DJ setom sa stranice Soundcloud.com. Naši partneri iz Soundcloud.com promovirat će naš natječaj kroz svoju široku mrežu korisnika, tako da svim sudionicima natječaja preporučujemo da ovu mogućnost iskoriste. Ukoliko ga nemate, SoudCloud profil možete napraviti na ovom linku www.soundcloud.com. Prethodnih godina na natječaj “Play @ Exit“ prijavilo se više od 4000 izvođača iz cijelog svijeta, koji su, između ostalog, nastupili i na Main, Dance Arena, Fusion, EXIT Music Live, Explosive, Radio AS FM, Happynovisad pozornicama. 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk