Skip to main content
  • 26.10.2021.

Waking Dreams je tema Burning Mana 2022.g.

Nakon dvije godine pauze, slavni Burning Man sada se vraća u pustinju Black Rock. Tema festivala već je najavljena.

Piše: 


Pod motom “Waking Dreams”, a sve će se vrtjeti oko svijeta snova i nadrealizma.


Foto: Will Roger – Smallworks Press

Točnije, organizatori kažu da će tema “istraživati ​​transformativnu moć snova, doslovno i figurativno". Prvi planovi potječu iz dnevničkog zapisa Stuarta Magnuma, direktora filozofskog centra projekta Burning Man. "


Foto: © Jonathan Clark @jonathanclark.art

Točni datumi za Burning Man 2022. još nisu objavljeni

Nedavno su se organizatori festivala udružili s aukcijskom kućom Sotheby's kako bi na aukciji prodali umjetnine, skulpture i druge predmete vezane uz festival s ciljem prikupljanja novca za događaj.

U međuvremenu u pustinji se održao Free Burn s 15 tisuća ljudi, koji je ispratio na vječni počinak tvorca legendarnog house stagea Robot Hearta

Izvrsna priča o tome kako se slavni Robot Heart, Burning Mana nastavio nakon smrti osnivača Georgea Muellera. Od svog debija 2008. Robot Heart – naziv koji obuhvaća autobus iz Bristola iz 1972. iz kojeg se pušta glazba, i partye koje ova ekipa priređuje – etablirao se kao jedan od najcjenjenijih zvučnih kampova Burning Mana.

Robot Heart svakog jutra ovdje na Burning Manu dočekao je izlaske sunca, (događaj koji je službeno otkazan), ali na koji se svejedno pojavilo otprilike 15000 ljudi. Oni koji su krenuli na ovaj takozvani "Free Burn" pronalaze razlike između njega i standardnog Burna: smanjena infrastruktura, manje umjetnosti…

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop