Skip to main content
  • 18.02.2016.

X-Bass pojačanja za Exit Avanturu

Vodeće zvijezde svjetske bass scene potvrdile su svoj dolazak na veliku Exit Avanturu, od Petrovaradina do Jaza!

Piše: 


Nakon upečatljivog nastupa na Sea Dance festivalu prošlog ljeta, na Exit dolazi britanski hit duo Sigma, kojima će se na tvrđavi pridružiti i jungle-reggae heroj Congo Natty, furiozni ruski trio Teddy Killerz, kanadski bass majstor Rene LaVice i berlinska dama novog rainbow-bass zvuka Sarah Farina! Da na Jazu bude još toplije pobrinut će se apsolutna dnb superzvijezda Sub Focus i njegov MC ID te famozni bristolski duo My Nu Lang koje prati Dread MC.

U četvrtak, 7. srpnja, otvaranje Exit festivala, bit će dodatno spektakularno, jer na glavnu pozornicu dolazi britanski duo Sigma, vlasnici kolosalnog hita "Nobody to Love" koji im je donio dvije nominacije za BRIT nagrade. Surađivali su s najvećim zvijezdama kao što su Elie Goulding, Kanye West, Paloma Faith i Kiezsa, a krajem prošle godine izdali su album "Life" kojim su oduševili i fanove i kritiku. Drugog dana Exita, publiku će zagrijati fenomenalna Sarah Farina koja stiže s berlinske DJ scene, a čiji setovi savršeno uklapaju teški bass i futuristički ritam s izletima u R&B i UK Funk.
{youtube}KD5fLb-WgBU{/youtube}

Sarah ovaj stil kratko i jasno opisuje terminom rainbow-bass (bas u duginim bojama). Na glavnu pozornicu 8. srpnja nam stiže i londonski jungle pionir Congo Natty poznatiji kao Rebel MC. Njegov prepoznatljiv zvuk je mješavina pop-rapa uz primjese hip hopa, dancea i reggaea. U subotu, 9. srpnja na glavnoj pozornici, magiju pred svitanje pokrenut će čuveni kanadski drum'n'bass producent Rene LaVice! Jedna od najbolje čuvanih tajni Toronta i najtraženiji DJ sjevernoameričke scene privukao je pažnju velikana s BBC radija, a posebno ga je prepoznao najveći i višestruko nagrađivani producent Andy C, zvijezda ovogodišnjeg Sea Dance festivala! Uz veliku podršku “175 bpm” elite među kojima su Sub Focus, Sigma i Andy C, tvorac RAM Records, Rene je postao jedan od najtraženijih DJ-a bass muzike.
{youtube}reL2Ilv3Bis{/youtube}

Grigory Cherekaev, Anton Mashevsky i Oleg Cholovskii, poznatiji kao Teddy Killerz razigrat će publiku na glavnoj pozornici Exita, također u subotu, 9. srpnja! Poznati po raznolikosti, na Petrovaradinskoj tvrđavi predstavit će miks koji sadrži drum'n'bass, dubstep, trap i breakbeat. Nakon što su oduševili fanove remiksom Skrillexovog hita "Make It Bun Dem”, postali su dio prestižne etikete RAM Records te globalno postali poznati po brojnim remiksima kao što su također Skrillexov "Ragga Bomb” i “Make Those Move” grupe I Am Legion, koju čine čuveni hip hop sastav Foreign Beggars i Noisia, a koji je bio na 1. mjestu Beatport liste čak šest tjedana!
{youtube}T4SzPkXMCRQ{/youtube}

Vodeći dubstep i drum and bass producent Sub Focus, zajedno s MC ID-jem, stiže na glavnu pozornicu Sea Dance festivala u petak 15. srpnja, uz neke od najpoznatijih hitova poput "Rock It", "Follow The Light", “Last Jungle” i "Out of The Blue". Surađivao je s najvećim zvijezdama i radio remikse za The Prodigy, Deadmau5, Empire of the Sun i Dizzee Rascala, uz obavezne nastupe na najvećim svjetskim festivalima. Iste noći, na glavnoj pozornici Sea Dance festivala stiže i čuveni bristolski duo My Nu Leng, koji čine basseri Tommy i Jammo, a kojima će se na sceni pridružiti i Dread MC. Vrtoglavi uspjeh na glazbenoj sceni ostvarili su zahvaljujući majstorskoj vještini fuzije house, garage i jungle ritmova uz prepoznatljive povišene vokale kombinirane s brujanjem teških basova. S novim izdanjima na putu i unaprijed zakazanim datumima na turneji, za koju se već traži ulaznica više, My Nu Leng, uz njihovu neizostavnu Black Butter ekipu, nastavlja glazbenim umijećem osvajati fanove širom svijeta.
{youtube}B8vlk1UR99k{/youtube}

Exit festival održat će se ove godine od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more zbog trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. srpnja. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Bastille, Wiz Khalifa, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Robin Schulz, Nicky Romero, Stormzy, Solomun, Andy C, Anti-Flag, At the Gates, Cock Sparrer, Disciples, Hernan Cattaneo b2b Henry Saiz, James Zabiela, Mind Against, Modestep, Sigma, Sub Focus, Wilkinson, Zomboy, Antigone, Borghesia, Congo Natty, DJ Hype, Dub Pistols, Feder, Francois X, Ivy Lab, Kensington, Ms. Dynamite, My Nu Leng & Dread MC, Rene Lavice, Sam Feldt, Sarah Farina, Shlømo, Sub Zero, Teddy Killerz i Tommy Four Seven.

Organizirano putovanje na Exit iz Zagreba uključuje povratnu autobusnu kartu, ulaznicu i smještaj.

Ulaznice za Exit prodaju se po cijeni od 460 kn, a Sea Dance od 285 kn, dok cijela Exit Avanturu stoji samo 540 kn, što je ušteda od 60% u odnosu na završnu cijenu. Ulaznice su dostupne na Entrio online i na njihovim prodajnim mjestima.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk