Skip to main content
  • 14.06.2011.

Yolanda Be Cool iz Australije na Moon & Rocks festivalu

Prošlogodišnji Moon & Rocks festival doveo je The Chemical Brotherse u Hrvatsku na paški stadion Novalja, a ove godine u nešto ranijem terminu 6. kolovoza slušat ćemo spoj housea, techna, trancea i electra uz nekoliko izvrsnih izvođača.

Piše: 

Naslovna foto

Yolanda Be Cool


Već prije nastupe su potvrdili Infected Mushroom, Timo Maas te Ludvig i Go Cut iz Astralisa. Dvojac Infected Mushroom premijerno gostuju kod nas. Čine ih Erez Eisen i Amit Duvdevani koji trenutno žive i rade u Los Angelesu a na Pagu će uživo vrtiti hitove sa svojih posljednjih 6 albuma. Listi headlinera festivala pridodat ćemo i X-Press2, te Yolanda Be Cool bend iz Australije.

Kroz pjesme "Muzik Express"i "London Xpress" obilježili su početak svoje underground karijere. X-Press također je stekao popularnost na klupskoj sceni sa svojim multi-decked setovima. Njihov debi singl "Sound" je otišao na # 1 Hot Dance Music / Club Play ljestvice u 1996. 2001 su  izdali hit album koji se proslavio sa njihova dva singla "Smoke Machine" i "Lazy". Oba singla zasjala su na prvom mjestu svih svjetskih top lista. Vokal na "Lazy" pjevaju David Byrne iz Talking Heads, a na "I Want You Back" Dieter Meier i Yello.
{youtube}XaNuB52_Irc{/youtube}

Yolanda Be Cool je australski bend koji ćine neponovljivi duo, Sylvester Martinez i Johnson "Durango Slim" Peterson. Suradnja s australskim producentom DCUP (pravim imenom Duncan MacLennan) okrunjena je međunarodnim singlom "We no speak Americano". Sa istoimenim hit singlom ubrzo su osvojili vrhove Britanskih, Španjolskih, Njemačkih, Meksičkih, Danskih, Švicarskih i Ekvadorskih ljestvica i ušli u Top 5 najvrćenijih izvođaća u Australiji, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Norveškoj. Yolanda Be Cool je dobila dvije nominacije 2010 na ARIA Music Awards koje uključuju "Best Dance Release" i "Najpopularniji australski singl" za "We no speak Americano".
{youtube}h3S4dBk4E1g{/youtube}

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2