Baner
Kalendar
12
Rujan
2019.
Četvrtak

Diversity Mixer Conference

Lokacija: RiHub, Rijeka

Početak: 09:00h

• Nevidljivi: različitost u kulturi i kreativnim industrijama
• Međunarodna konferencija


Kakav utjecaj glumačke uloge u serijama i filmovima imaju na generacije koje uz njih uz njih odrastaju? Što se događa kada, nakon više od pola stoljeća literarne i filmske povijesti, novi agent 007 nije više bijeli muškarac, nego crna žena? U kojem odnosu je kulturni i kreativni sadržaj sa spolom ili dobi radnika i radnica u kulturi? Što je stvarna različitost i je li moguće upravljati različitostima?

Na ova i mnoga druga pitanja odgovore će pokušati dati i debate pokrenuti, niz domaćih i međunarodnih kulturnih i kreativnih radnika/ica, znastvenika/ica, novinarki/a, istraživača/ica i umjetnika/ca. Prvi najavljeni govornici su:

• Lev Manovich – vodeći teoretičar digitalne kulture, autor knjige The Language of New Media i utemeljitelj Cultural Analytics Laba

• Alissa Quart - izvršna urednica Economic Hardship Reporting Project (EHRP) posvećene naručivanju, uređivanju i distribuciji reportaža o zadnjoj američkoj krizi i nejednakosti.

Dr. Lev Manovich pionir je u području primjene znanosti o podacima na analizu suvremene kulture. Na konferenciji će predstaviti svoj novi projekt Elsewhere, koji istražuje promjene u različitosti u raznim područjima kulture koristeći podatke na Internetu, odnosno milijune korisničkih zapisa od 2007-2019, s ciljem uspostave novih metoda proučavanja kulturnih i kreativnih industrija.

Alissa Quart autorica je četiri publicističke knjige, uključujući i hvaljenu Squeezed: Why Our Families Can't Afford America, a također piše kolumnu za The Guardian pod naslovom Outclassed. Na konferenciji će predstaviti inovativni model koji EHRP primjenjuje u proizvodnji i distribuciji medijskih sadržaja.

Radni jezik konferencije je engleski, a sudjelovanje je besplatno, uz obveznu prijavu: https://bit.ly/2K1k2az