Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Zašto je kultna Aurora ostavila dubok trag u srcima partijanera?

Srijeda, 24 Travanj 2019

Nešto više od 35 dana ostalo je do partya "Magic Sound of Dalmatia", prvog takve vrste na obali koji ima za cilj okupiti dalmatinsku elektroničku scenu.


Prošli tjedan u kratkom vremenu rasprodane su Early Bird ulaznice, dok su trenutno u prodaji Advance ulaznice po 70 kn na Adriaticket.com . Sutra od 12h u prodaji će biti i Grupne Advance ulaznice za ekipe 4+1 Gratis po 250 kn.Party na 3 floora okuplja čak 32 DJ-a od Zadra do Dubrovnika, i nije slučajno da se sve to održava 1.6. u Aurori jer klub je u kojem je među inima sve i započelo prije više od 2 desetljeća.

No, ovdje smo da biste doznali i nešto više o samom klubu i trojici DJ-a/promotora koji su zaslužni za stvaranje dalmatinske scene - Pero-Fullhouse, Zorro, Edy C.Na pitanje "Što za tebe znači Aurora i što misliš o projektu Magic Sound of Dalmatia?" odgovorili su slijedeće:PERO-FULLHOUSE AKA SKEPTIK

Nakon mojih početaka po manjim splitskim i vodičkim klubovima, Aurora je prvi veliki klub gdje sam počeo raditi partije od 1997. Neki od tih partija postali su kultni i urezali se u DNK-a cijele generacije i ucrtali Auroru, Dalmaciju i Hrvatsku na svjetsku techno mapu. Aurora je postala super klub koji je u tom periodu ugostio sam vrh svjetske techno i house scene kao i većinu tadašnjih domaćih dja kojima su upravo ti partiji bili odskočna daska. Vjerujem da će projekt Magic Sound of Dalmatia, osim promocije dalmatinskih DJa, dijelom i povratiti onaj "feeling" kad se išlo na party u najbolji open air klub na Jadranu.ZORRO

Primoštenska ljepotica je od samih početaka razvijanja elektroničke scene u Dalmaciji za mene imala posebno mjesto, što zbog samog izgleda i koncepta kluba, što zbog energije koju su činili nasi najbolji party ljudi. Stvorila je tradiciju koja seže sad već u treće desetljeće clubbinga. Oduvijek mi je bila i čast i zadovoljstvo sudjelovati u raznoraznim projektima u našoj ljepotici. Nadam se da će tako i ostati jer mislim da upravo to mjesto ostavlja dubok trag u našim srcima i u našim mislima kako nama tako i generacijama koje tek dolaze. Drago mi je radi projekta Magic Sound of Dalmatia. Lipo je udružiti čitavu dalmatinsku scenu bas zbog tog temperamentnog mediteranskog štiha kojeg nosimo u srcu i duši. Domaće snage uvijek su imale ite kako šta pokazati kako u tehničkom tako i u muzičkom izričaju. Pozivam cijeli old school da pokažu mladim naraštajima energiju koja i dan danas izmami osmijeh i toplinu u grudima kad se sjetimo zora dočekanih u Aurori.EDY C.

Aurora ili kako je mi medu ekipom znamo zvati "hram" partija ne nosi ona taj epitet bezveze to je sigurno, a za mene osobno Aurora ima duboku povijest i znacenje na elektroničkoj sceni. Moj prvi party je bio davne 98. i tad je Aurora palila i žarila, kad su na tisuće partijanera iz cijele HR doslovno jedva čekali kad je novi datum i tko nam stize. To je jednostavno bio taj Lifestyle. Ekipa je doslovno živila za Auroru jer jednostavno ne postoji ništa bolje na svijetu od onog izlazska sunca, a ekipa doslovno po svuda i svi ko jedno. Definitivno jedna priča koja će zauvijek ostati ucrtana u srcima mnogih partijanera ;)Što se tiče projekta Magic Sound Of Dalmatia mislim da je to nesto što definitivno nedostaje da se događa bar jednom godišnje i da se ekipa druzi i zeza i da se osjeti to neko jedinstvo koliko god je više moguće, jer ne smijemo zaboraviti da smo mi relativno malo zemlja i da jedino tako možemo svi postići nesto veliko, a muzika treba da spaja ljude. Preko 30 dj-a koji poznaju svoju publiku u dušu, mjesto dogadanja Aurora, mislim da ce to biti odlična zabava. Svakako hvalevrijedan projekt ;)