Skip to main content

Novi val: Mračna elektronika El Maara i Deepnd Recordsa

El Maar je rođen u BiH, ali je odrastao u Dubrovniku gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Piše: 


Baš za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja počinje pratiti elektroničku glazbu.

Uči DJ-ati, a s time se rađa i želja za produkcijom glazbe, no sve do dolaska na studij u Zagreb nije se uspio ozbiljnije pozabaviti glazbom zbog nedostatka vremena uslijed školskih i sportskih obaveza (igrao je poluprofesionalno rukomet za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja).

S dolaskom na fakultet u Zagreb prestaje igrati rukomet, te se ozbiljnije posvjećuje glazbi. Menadžer je mlade izdavačke kuće Deepnd Records koja postoji od 2017. godine.

Ona je u biti, bila ideja njegovog prijatelja i kolege Filipa Klasana (Klassan) koji je u tom razdoblju živio u Njemačkoj i nije imao veliku potporu za taj projekt.


"Govor iz trake je, govor Leonarda Di Capria u filmu Wolf Of Wall Street"

Nakon njegova dolaska u Hrvatsku, počeli su surađivati, te zajednički odlučili podići izdavačku kuću na visok internacionalni nivo te biti što više konkurenti u razvoju i širenju same scene.

Izdavačka kuća je kolektiv od čak sedam umjetnika

Od njih sedam, pet kolega su također umjetnici, veliki potencijali, a to su: Djivo Bjelančić (Djivo), Mihovil Šoštarić (Lockroom), Ervin Bešić (Fynolla) i Filip Klasan (Klassan).

Druga 2 momka (Toni Sambrailo i Ivan Njavro) su tu da pomognu oko same organizacije i administracije, te također daju ogroman doprinos samom razvoju kuće. Izdavačka kuća teži tech-house soundu, no nije isključivo samo taj zvuk.

Vrlo je moguće da se čuje i pokoja techno ili progressive, melodic techno stvar u budućnosti! Do sada su imali 3 eventa (showcasea) i sva 3 su bila u dubrovačkom klubu Lazareti. Trenutno planiraju napraviti premijerni party u Zagrebu čemu se jako raduju.

Što se tiče samog zvuka koji stvara El Maar on je poprilično mračan.

"Volim mračnjake, no ne nužno agresivne stvari. Bitno da vozi. No mlad sam, imam 21 godinu i sigurno je da će se moje preferencije za glazbu još razvijati kroz moj razvoj i iskustvo. Volio bih još istaknuti da radim produkciju i za hip-hop kolektiv iz Splita – Blockstar Digital."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli El Maar (@el_maar_)

sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop