Skip to main content

Novi val: Pullup¡ kolektiv stvoren za ples, ljubav i dobre vibre na plesnom podiju

Pullup¡ kolektiv je sastav triju glazbenih entuzijasta sličnih vizija skupljenih oko jedne zajedničke ideje, ljubavi prema glazbi.

Piše: 


Iako neformalno zajedno puštaju posljednjih godinu dana, prije 3 mjeseca su se odlučili formalno skupiti i oformiti kolektiv. Svaki član sluša drugačije žanrove te je glavna zamisao i bila sinteza zvukova različitih utjecaja, stoga često puštaju "b2b2b" ili "traku za trakom" kako to vole nazivati.

Jedine najbitnije stvari su im ples, ljubav i dobre vibre na plesnom podiju. Zbog blago različitih ukusa ima ponešto za svakoga te se uvijek netko može pronaći u određenom trenutku. Pullup¡ trio čine Gregor Tomljenović, Matko Mikić i Jeronim Jandrić.

Gregor, "gigi" je pionir koji je sve okupio i usmjerio prema DJ-anju. U njegovim setovima možete čuti raznorazne utjecaje soul i disco umjetnika 80-ih i funky groovove popraćene tekućim beatom, klavijaturama i šarolikim vokalima.

Matko, odnosno Miki, fokusira svoje setove prema dubokim, blago astralnim zvukovima. Setovi su mu popunjeni deep, dub te micro houseom raznoraznih umjetnika poput Janereta, Rossija, Black Loopsa, Audio Wernera… Jedina te najbitnija stvar su mu tekuće bass linije, za koje živi.

Jeronim "Nim" Jandrić preplavljen je ljubavlju prema minimalu, osobito rumunjskom. Uz minimal i etno house koji pušta, najvažniji su mu tekući prijelazi te da sve zvuči kao jedna velika "priča".  

Članovi kolektiva su nastupali posvuda, od sezonskih poslova, sumnjivih privatnih partija pa čak i do najpoznatijih zagrebačkih klubova. Njihove zvukove ste mogli ćut u Funku, Pločniku, Medici, Rockstaru, pa čak i u Palmižani pored Hvara.

Planovi su im jednostavni, a to je nastaviti širiti ljubav glazbom te ujediniti sve u plesu. Nadaju se da će nastaviti djelovati u istom tonu te preplaviti ostatak zagrebačkih klubova i underground podija regije muzikom za kojom ljudi strepe.

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop