Skip to main content
  • 31.03.2020.

Novi val: YX

Petar Kulić pod imenom YX iz Osijeka glazbu producira desetak godina, a mimo toga bavi se 3D modeliranjem i digitalnim crtanjem.

Piše: 


Krajem 2019. na vlastitom labelu Ordinate Records izdao je album “Romdeau” koji se sastoji od 6 traka.

Album obuhvaća više žanrova kao što su techno, drum and bass, ambient te eksperimental i tematski je povezan sa cyber-punk/space zvukom. Sa željom da uvod u album bude lagani, YX je imajući na umu da radi na albumu, ne na techno kompilaciji, napravio uvodnu “The Traveler” kao proizvod  trake “Golden Age”.

Moj osobni favorit “Golden Age” s lakoćom pridobiva povjerenje slušatelja, tjerajući ga istovremeno na razmišljanje i ples.“Svemirski” zvukovi u “Nihilanth” vode prema D&B ritmu, dok je “Exoc6” mirnijeg, ambijentalnog zvuka.

Zanimljiva “Isobu” bogata je funky efektima u techno ritmu. U posljednjoj “Romdeau” osim piano instrumenata koristi Reaktor 6, Serum te analogni synth MicroBrute. YX inspiraciju za album pronalazi iz animirane serije “Ergo Proxy” iz koje potječe i istoimeni grad “Romdeau”.

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk