Đir kroz diskografiju Ferrecka Dawna – pet ključnih traka

Četvrtak, 02 Svibanj 2019

Tech-house majstor Ferreck Dawn na sceni je gotovo 20 godina, a veliki obožavatelji njegovih traka su, među ostalima, Carl Cox, Luciano, Nic Fanciulli, Maceo Plex, Mark Knight, Green Velvet i Paco Osuna, koji redovito odabiru njegove uratke za svoje setove.


Također, veliki dio Dawnovih uradaka stvoren je kroz kolaboracije s raznim drugim umjetnicima. Da provjerimo zašto je toliko zanimljiv, napravili smo đir kroz njegovu diskografiju.Tattoo Girl
Traka očito inspirirana djevojkom s tetovažama nastala je 2013. kao rezultat suradnje s Nizozemcem Redondom. Ova ritmična stvar prethodila je njegovom ozbiljnijem probijanju na scenu.
Love Too Deep
Šire prepoznavanje Dawnova rada dogodilo se upravo s ovom stvari, koju je godinu kasnije napravio nastavivši suradnju s Redondom. Milijunska preslušavanja govore sve o ovoj traci – ples je pri njezinu puštanju neizbježan, a radi se o zaista zaraznoj melodiji.
Something Else
Nizozemski dvojac izvrsno je funkcionirao skupa, pa su svake godine izdavali barem jedan veliki hit, a nakon “Tattoo Girl” i “Love Too Deep”, 2015. slijedila je “Something Else”. Radi se o pjesmi koja neodoljivo budi duh ljeta.
Baby Slow Down
Kratka, ali slatka, još jedna u nizu suradnji je ona s Frankyjem Rizardom i Toricom. Glavni aduti: klavirski ritam i sanjiv vocal.
In Arms
Izdanje stvoreno skupa s Robosonicom neizbježan je dio brojnih house partyja, a Dawn ga je objavio na Defectedu.Ferrecka Dawna imat ćemo priliku čuti na nadolazećem Forestlandu, koji se održava u Brezju od 19. do 21. srpnja. . Sviraju, među ostalim, i Mauro Picotto, The Yellowheads, Ruben de Ronde, Saberz, Mike & Me, Dekova, Miloš Stankić, Kraundler, Lawrence Klein. Ulaznice su za 100 kuna dostupne na linku, dok za kamp treba izdvojiti dodatnih 60 kuna. Festival je nedavno predstavio novitet u obliku #Forestlive pozornice.

Đir kroz diskografiju Ferrecka Dawna – pet ključnih traka