Skip to main content
  • 7.04.2019.

Ikone Deep Dish ponovno zajedno na Coachelli

Jedan od najvećih dvojaca u povijesti dance i elektroničke glazbe i dobitnici Grammy nagrade, Deep Dish, puštat će na ovogodišnjoj Coachelli 13. i 20. travnja, a Dancing Astronaut je objavio njihov ekskluzivni miks snimljen u Pachi na Ibizi.

Piše: 


Veterani scene Sharam i Dubfire pod imenom Deep Dish okupili su se u Washingtonu u ranim 90-ima i postali jedni od prvih producenata elektroničke glazbe koji su se probili na mainstream tržište. Već su prvim albumom, "Junk Science" iz 1998. godine oduševili slušatelje i kritiku jer album je donio žanrovsku raznovrsnost – od deep housea preko čikaškog techna do soula – te je iznjedrio hitove kao što su  "The Future Of The Future (Stay Gold)" ili "Stranded".

Iransko-američki dvojac, od trenutka kad su se početkom devedestih upoznali, osvojili su house scenu. Jedan od najvećih uspjeha u glazbenoj industriji – Grammy nagradu  dobili su za remix singla "Thank You" (Dido). Časopis Rolling Stone o njima je napisao da "najvjerojatnije ne postoji bolji DJ tandem od Deep Disha", dok je početkom 2014. Pete Tong s BBC Radija 1 rekao da je Deep Dish “jedan od najvećih dvojaca u povijesti dance i elektroničke glazbe”.


 
Do razlaza 2006. godine dvojac je nanizao preko 30 izdanja, a početkom 2014. godine najavili su svoj povratak na DJ pult objavivši i singl, "Quincy". Tu je i povratnička turneja koja je krenula 29. ožujka 2014. u Miamiu na Ultri, a potom se nastavila Las Vegasu, Amsterdamu, Miamiu, Torontu, Montrealu, Novi Sad (Exit).

Deep Dish su uoči ovogodišnjeg nastupa na Coachelli odlučili pokloniti 60-minutni miks sa njihovog REUNITE dvosatnog seta u Pachi kada su slavili 20 godina postojanja svog projekta. Nadamo se da ćemo ih ove slušati na još nekoj pozornici bliže našim krajevima.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2