Skip to main content
  • 3.02.2018.

John Digweed proslavio 700. epizodu svoje Transitions radio emisije

Za englesku DJ ikonu John Digweeda, zna svaki elektroničkar koji drži do sebe. U karijeri koja traje više od 30 godina jedna od mnogih stvari po kojoj je poznat, svakako je njegova radijska emisija Transitions.

Piše: 

Kada bi se malo poigrali i pročitali brojku 700 sa desna na lijevo došli bi na podatak koji se veže na filmsku ikonu James Bonda. No, današnji junak ne razbija skupe aute, nema nikakvo oružje pri ruci čak i dok spava i stvaran je od glave do pete. Taj isti je John Digweed, a njemu posve drag i važan broj 700 označava kraj jednog poglavlja te početak posve novoga, njegove Transitions radio emisije.

Kažu da kada radiš ono što voliš i pritom se zabavljaš vrijeme leti. Za čas se možeš sjetiti početaka svog projekta o kojem si dugo sanjao, a već u drugi tren pitaš se kamo je otišlo svo vrijeme.

Naziv Transitions počeo se kretati i u njegovim studijskim uratcima, točnije CD mix kompilacijama gdje ih je uredno izdavao za label Renaissance Back Catalog. Sa istime je započeo 2006. godine, a stigao je do brojke 4. te dvije godine nakon starta završio priču.

No još puno godina prije radio emisija Trasitions započinje sa radom. Više od 10 godina Digweed uveseljava tisuće i tisuće slušatelja dvosatnim mixom najnovijih i još uvijek ne izdanih traka.

John se brže, bolje primio i svog Facebook profila te tekstualno objasnio što mu znači ovaj doseg. Epizodu 700.-u poslušajte i osjetite taman nakon što pročitate ovu izjavu:

"Ne mogu vjerovati da smo ovdje – 700 radijskih emisija Transitions. Razmišljao sam o tome što mogu učiniti da obilježim epizodu i zaključio kako bi bilo dobro prokopati svoju ogromnu zbirku traka i stvoriti kombinaciju pjesama koje su tada utjecale na mene i bile su glavne stvari u mojim setovima. Ovaj izbor pokriva neke legendarne remixove Larry Levana, Shep Pettibonea i Todd Terryja, neke rane electro, new wave, indie, dance, punk i disco, sve ubačene u 2-satni mix s pjesmama koje su me pomogle oblikovati kao DJ-a.

Nadam se da ćete uživati u mixu i zahvaljujuem se za konstantni support."

Tracklist:
1. Power Circle – Garden of Peace
2. Anthony White – Love Me Tonight (FOS Underground Dub)
3. Anthony White – Love Me Tonight (FOS Extended Club Mix)
4. Class Action – Weekend (Larry Levan 12” Mix)
5. Black Riot – Just Make That Move
6. Megatonk – Belgium (Nintendotone Mix)
7. Moby – Southside (Pete Heller Park Lane Vocal)
8. RDS – Red Pussy
9. Hi Bias – Drive It Home
10. Man Parish – Hip Hop Be Bop (Don’t Stop)
11. Planet Patrol – Play At Your Own Risk Dub
12. New Order – Bizarre Love Triangle (Ship Pettibone Remix)
13. Konk – Your Life
14. Thompson Twins – Play With Me
15. Laid Back – White Horse
16. Quando Quango – Love Tempo
17. The Clash – This is Radio Clash

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk