Top 10 - najbolje trake ljeta 2019. - selektor Yakka

Petak, 11 Listopad 2019

Bilo je ovo jedno od najboljih ljeta kako za hrvatsku elektroničku scenu, tako i za novogradiškog DJa i producenta kojeg znate pod imenom Yakka.

Yakka je prije nešto manje od 12 mjeseci postao ponosni vlasnik Ambasadora kao najbolji DJ po izboru publike, tako da je ovoga ljeta bio jedan od najzaposlenijih hrvatskih DJ-a.Gotovo nema house kluba u kojem nije prenio svoju energiju na plesni podij. Kako je ljeto već odmaklo prije 3 tjedna, Yakka nam je poslao svoju selekciju Top 10 najboljih ljetnih traka pa poslušajte i pročitajte zašto su baš ove njegovi favoriti.

01. Henry Hacking, Effs - Higher (Extended Mix) [Vicious]


"Higher" me oduševio na prvo slušanje, vožnjica sa klavirom na breaku koji ekipu na flooru nije nikad ostavio ravnodušnom. A i riječi su se lagano pjevušile kod onih koji znaju stvar.


02. Pete Heller's Big Love - Big Love (David Penn Extended Remix)


David Penn-ov Remix ovog klasika nije bitnije izmjenio vibe koji nosi original, ali je čista pozitiva i svi prepoznaju sample pa traka odlično radi posao.


03. T.U.R.F. - Reggie Fox  [Exploited]


Ovo mi je često set opener traka. Bass linija mi je zarazna kao i cijeli groove.


04. Todd Edwards, Sinden - Deeper (Extended Mix) [Defected]


Todd Edwards je bog i batina, velik respect imam za njegov rad, a ova stvar me također dobila na prvu, od groovea do vokala. Idealna za manje intimnije klubove.


05. Sezer Uysal - A Day In Africa (Original Mix) [ZEHN Records]


Još jedan česti set opener kad sam u  afro/melodic house/techno điru. Fino isprepleteni afro elementi i melodični driving synthevi. Lijepo je sjedala na zalaske sunca u ljetnoj rezidenciji Hula Hula beach club (Hvar).


06. Simon Fava, Yvvan Back - La Celestina (Leventina Afro Remix) [Enormous Tunes]


Kod tech housea obožavam perkusije i afro ethno elemente. Stvar "La Celestina" je izašla ove godine u nekoliko verzija, a ovaj Leventina Afro Remix sam vrtio najviše.


07. Yakka - Feel (84Bit Remix) [Cruise Music]


Nešto i iz mog kataloga. Ove godine je izašao album Yakka - After Beach (Remixed), a 84bit ekipa je razvalila remix za stvar "Feel" što mi je i ujedno favorit na albumu. Plesao sam po sobi odmah na prvo slušanje!


08. HP Vince, Dave Leatherman - In The Club (Original Mix) [MONOSIDE]


HP Vince se nerijetko nađe u mojim setovima, ova laganica ima zarazan vibe i s guštom ju vrtim.


09. Jay Vegas - Treat Me Right (Original Mix) [Hot Stuff]


Energična piano house stvar odlično radi i u klubu i na otvorenom. Super fin sound i moderan aranžman.


10. Peggy Gou - Starry Night (Original Mix) [Gudu Records]


Set closing stvar "Starry Night" je kao nastavak lanjskog singla "It Makes You Forget"... stil i vibe je identičan. Valjda po onom receptu "ne mjenjaj ono što je dobro" :)

Top 10 - najbolje trake ljeta 2019. - selektor Yakka