Skip to main content

dRUMELODY za svojih prvih 10 godina daruje kompilaciju For Friends

Povodom prvih 10 godina na glazbenoj sceni, dRUMELODY prijateljima i onima koji će to tek postati poklanja kompilaciju "For Friends"

Piše: 


Riječ je o zbiru od ukupno osam pjesama grupiranih pod zajedničkim naslovom "For Friends" i na kojima gostuju kolege iz cijele regije. Koliko je plodonosan i kvalitetan autor i DJ potvrđuju nastupi po raznim europskim festivalima kao i pjesme koje se vrte na radio postajama od Amerike do Estonije.

Berin Tuzlić – Sarajlija je koji već 20 godina djeluje u raznim sferama zabavno-kreativne industrije. Kada ne animira, kada ne crta stripove, ne snima kratke filmove i video materijale ili kada nije u ulozi kreativnog direktora, Berin preuzima pseudonim dRUMELODY i ostavlja sve to po strani kako bi svoju veliku strast, sviranje bubnjeva, sljubio s beatom elektroničke glazbe odnosno postaje autor glazbe, DJ i VJ koji nastupa diljem Europe, Bliskog Istoka i regije.

Najprije je "For Friends" bila zamišljena kao kompilacija od osam singlova koja će obilježiti jedno plodno glazbeno razdoblje, a od ostalih albuma i EP-jeva različita po tome što na svakoj pjesmi slušamo vokal s “domaćeg” govornog područja poput na primjer Nine Šporaljević Karakaš ili Emira Balića Bakkea frontmena kultne sarajevske grupe Pappoemuo kojeg slušamo u pjesmi PARTYzan, singlu koji se 2014. godine pjevao tijekom demonstracija u Sarajevu kada je gorjelo bosansko predsjedništvo.

FOR FRIENDS je trebala biti objavljena isključivo na glazbenim platforme Deezer i Spotify. Međutim, kako je ipak riječ o jednom rođendanu, dRUMELODY je na kraju odlučio svih osam pjesama pokloniti kao free download.

FOR FRIENDS: YOU TUBE For Friends

Cijela ova obljetnička kompilacija je prema Berinovim riječima je “posveta svemu onome što je prošlo i ne ponovilo se jer dRUMELODY je rastao u našoj regiji koja kroz povijest  nalazi pod vječitim pritiskom bolesne politike”.

Osim u granicama ex-YU, dRUMELODY se kreće i po svjetskim radio stanicama i festivalima. Njegove pjesme “Hyperbola”, “You and Me”, “Blood Song”, “Saturn”, “Take Money Baby”, “Monoc”, “Sad Umbrellas” i “NewLand” slušale su se u Americi na radiju iHeart, u Poljskoj na RadioFM Kafana, u Čekoj na Cyclo, u  Estoniji na Radio Tallinn.

Od festivala na kojima je dRUMELODY svirao svakako treba izdvojiti TMW Tallin, Echo Fest Dubai te Ultra Europe Split.

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2