Baner

Bronski i Marcel iz jedinstvene riječke Palače šećera

Četvrtak, 22 Travanj 2021

U subotu, 17. travnja 2021.g. u 20.00 sati na Facebook stranici Rijeka 2020, u sklopu programske EPK završnice, održao se online prijenos glazbeno-vizualnog nastupa hrvatskih underground izvođača DJ-a Bronskog i DJ-a Marcela, prepoznatljivih po deep i minimal underground house glazbi, pod nazivom “Bronski b2b Marcel DJ Set iz riječke Palače šećera”.


Prateći moderne svjetske trendove na ovaj se način nedavno obnovljeni prostor jedinstvene Palače šećera pretvorio u čudesnu kulisu te je postao spoj muzejskog prostora i klupskog ambijenta, što se postiglo dodatnom rasvjetom, video projekcijama te klupskom dekorativnom opremom.

Osim naglaska na glazbenu pozornicu u jedinstvenom prostoru, video je uključivao i kratke isječke o riječkoj povijesti i temama koje su dio stalnog postava Muzeja grada Rijeke pa su gledatelji osim uživanja u glazbeno-vizualnom sadržaju mogli saznati i neke dodatne zanimljivosti.Bronski je itekako dobro poznat publici s obzirom na redovite dugogodišnje nastupe u klubovima kao što su Masters, Boogaloo, Soundfactory, Crkva i mnogi drugi, a usto, svira uz bok svjetskim elektroničkim velikanima na festivalima Sonus, Sea Star, Labyrinth Open, Student Day Festival.

Iako je relativno novo ime na sceni, Marcel je u posljednjih nekoliko godina bio prilično zauzet nastupima i organizacijom na sceni te je nastupao na većim festivalima u regiji: Sea Star, Labyrinth Open, Student Day i Rise Up festivalu, a zapažen rad rezultirao je nagradom Ambasador za najboljeg mladog hrvatskog DJ-a.

Za video produkciju zaslužan je Zach Toupin koji je inače surađivao na brojnim sličnim projektima za Mixmag-ovu svjetski poznatu seriju Mixmag The Lab.

Bronski i Marcel iz jedinstvene riječke Palače šećera