Baner

Nastup The Prodigy 1995. u Beogradu promijenio je kulturnu scenu Srbije

Utorak, 19 Prosinac 2017

Za kulturnu scenu Srbije bitna godina je 1995. kada ju još za vrijeme rata posjećuju elektro-psihodelični punkeri The Prodigy koji su svojim nastupom u Beogradu uvelike promijenili njezin izgled.

Prije 22 godine, točnije 8. prosinca 1995. godine, u Beogradu nastupa jedan od najvećih elektroničkih bendova ikada, The Prodigy. Također, nastup koji otvorio je vrata posebne konekcije između srpske publike te divljeg britanskog benda, koji na prostor Srbije često je svratio, 2009., 2013. i 2016. na EXIT-u, te 2012. na Warriors Dance Festivalu.The Prodigy su bili prvi strani bend nakon poslijeratne krize koja zahvatila je glavni grad Srbije, a također su stigli osam dana prije potpisa Daytonskog sporazuma, što je mnogim generacijama bila životna prekretnica i svjetlo na kraju tunela.Dragan Ambrozić - organizator koncerta 1995. godine.

Vice Srbija izbacila je dokumentarac u kojemu se ističu detalji tog nikad zaboravljenog dana 1995. godine i posjeta legendi elektronike, kao i sami značaj tog koncerta na današnju scenu Srbije.Izvor - [ViceRS]

 

Nastup The Prodigy 1995. u Beogradu promijenio je kulturnu scenu Srbije